SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ünnepi frizurák

Spóner Hajnalka [cikkei] - 2011-12-08
Lassan ismét közeledik a Karácsony és az évbúcsúztató Szilveszter, ezért az ajándékvásárlási, lakás szépítési feladatainkon túl itt az ideje, hogy magunkat is kényeztessük egy új, ünnepi frizurával.
Ünnepi frizurák

hullamosA megfelelő frizura kiválasztásán túl először is gondot kell fordítanunk arra, hogy hajunk a hideg, a hóesés, és a fagyos szél ártalmai ellen kellően védett legyen. A téli hónapokban a fejbőrön keresztül kevesebb tápanyaghoz jutnak a hajhagymák, amely hajhulláshoz vezethet, illetve a sapka viselése is dilemmát okoz, mivel a haj alatta hamar bezsírosodik, nélküle viszont a fejbőr megfázhat ami korpásodást idézhet elő. Ezen kívül nagyon ártalmasak még a különböző vegyszerek, a türelmetlen fésülés, a rossz minőségű kefe, a forró hajszárítás, illetve az erős napfény, vagy a túlzott hideghatás. Ezek elkerülése érdekében hajunkat alaposan, alacsonyabb fokozaton szárítsuk, használjunk jó minőségű balzsamot, mellyel minden hajmosásnál masszírozzuk át a fejbőrt.

Ha hajunk egészséges, fényes és csillogó, már nem lesz nehéz egy ünnepi frizura kialakítása.

frizura

A Karácsonyi díszek és a sütemény illata a merészebbeket egy vörös, csokoládé, fahéjmagaskonty vagy mokka hajszín árnyalatokra ösztönözhet vagy esetleg hajhosszabbításra illetve dúsításra. A hajhosszabbítási technika kiválasztásánál nagyon fontos, hogy a hajunk mennyiségének, minőségének megfelelő hajat és módszert válasszunk. Ha lehet kíméljük erős fizikai, hő vagy vegyi hatásoktól. Manapság már sem anyagilag, sem a hajunk kárára nem kell nagy áldozatokat hozni egy dús, hosszú hajkoronáért.  Ellenben  ha visszafogottabbak szeretnénk lenni, a közös vacsorához választhatunk különböző kontyokat. Ilyenek például az oldalra fésült konty, a félig feltűzött vagy a magasra fésült.
 

alacsonykonty csavart_tekert_konty

A göndör, illetve hullámos haj, mindig ünnepi hajviselet, amelyet elkészíthetünk hajcsavarókkal vagy sütővassal tincsről, tincsre haladva. Ha mégis az egyenes frizura mellett döntünk, akkor hajvasalóval kiegyenesítve például két oldalt elválasztva, hajunkat csillogóvá, ünnepivé varázsolhatjuk Swarovski kristályokkal, hajláncokkal, virágokkal. Ezek a díszek a rövidre vágott frizurában is nagyon jól mutatnak.

unnepifrizura unnepifrizura_
unnepi_frizura unnepi_frizura_


Végezetül kellemes készülődést és szépítkezést kívánok minden kedves Olvasónak!

Indexkép: pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja