SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ünnepi frizurák

Spóner Hajnalka [cikkei] - 2011-12-08
Lassan ismét közeledik a Karácsony és az évbúcsúztató Szilveszter, ezért az ajándékvásárlási, lakás szépítési feladatainkon túl itt az ideje, hogy magunkat is kényeztessük egy új, ünnepi frizurával.
Ünnepi frizurák

hullamosA megfelelő frizura kiválasztásán túl először is gondot kell fordítanunk arra, hogy hajunk a hideg, a hóesés, és a fagyos szél ártalmai ellen kellően védett legyen. A téli hónapokban a fejbőrön keresztül kevesebb tápanyaghoz jutnak a hajhagymák, amely hajhulláshoz vezethet, illetve a sapka viselése is dilemmát okoz, mivel a haj alatta hamar bezsírosodik, nélküle viszont a fejbőr megfázhat ami korpásodást idézhet elő. Ezen kívül nagyon ártalmasak még a különböző vegyszerek, a türelmetlen fésülés, a rossz minőségű kefe, a forró hajszárítás, illetve az erős napfény, vagy a túlzott hideghatás. Ezek elkerülése érdekében hajunkat alaposan, alacsonyabb fokozaton szárítsuk, használjunk jó minőségű balzsamot, mellyel minden hajmosásnál masszírozzuk át a fejbőrt.

Ha hajunk egészséges, fényes és csillogó, már nem lesz nehéz egy ünnepi frizura kialakítása.

frizura

A Karácsonyi díszek és a sütemény illata a merészebbeket egy vörös, csokoládé, fahéjmagaskonty vagy mokka hajszín árnyalatokra ösztönözhet vagy esetleg hajhosszabbításra illetve dúsításra. A hajhosszabbítási technika kiválasztásánál nagyon fontos, hogy a hajunk mennyiségének, minőségének megfelelő hajat és módszert válasszunk. Ha lehet kíméljük erős fizikai, hő vagy vegyi hatásoktól. Manapság már sem anyagilag, sem a hajunk kárára nem kell nagy áldozatokat hozni egy dús, hosszú hajkoronáért.  Ellenben  ha visszafogottabbak szeretnénk lenni, a közös vacsorához választhatunk különböző kontyokat. Ilyenek például az oldalra fésült konty, a félig feltűzött vagy a magasra fésült.
 

alacsonykonty csavart_tekert_konty

A göndör, illetve hullámos haj, mindig ünnepi hajviselet, amelyet elkészíthetünk hajcsavarókkal vagy sütővassal tincsről, tincsre haladva. Ha mégis az egyenes frizura mellett döntünk, akkor hajvasalóval kiegyenesítve például két oldalt elválasztva, hajunkat csillogóvá, ünnepivé varázsolhatjuk Swarovski kristályokkal, hajláncokkal, virágokkal. Ezek a díszek a rövidre vágott frizurában is nagyon jól mutatnak.

unnepifrizura unnepifrizura_
unnepi_frizura unnepi_frizura_


Végezetül kellemes készülődést és szépítkezést kívánok minden kedves Olvasónak!

Indexkép: pixabay.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja