A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Valentin napi szívügyeink

Családinet - 2011-02-10
Akár szeretjük, akár nem, mára már befészkelte magát az ünnepeink közé az angolszász eredetű szerelmesek napja. (Balmazújvárosban és Debrecenben úgy tartják, hogy e napon választanak párt a verebek.)
Valentin napi szívügyeink

A különböző magyarázatok közül a legelterjedtebb Szent Bálint püspök nevéhez fűzi az ünnepet, akit a 14. században éppen február 14-én végeztek ki keresztény hite miatt, s aki áldásos tevékenységének köszönhetően a szerelmesek és a jegyesek védőszentjévé vált. Szállóige lett az az állítólagos aláírás, amit a börtönből küldött utolsó levele alá illesztett: „ A Te Bálintod” (Your Valentine). Erre a rövid mondatocskára vezethető vissza, hogy ezen a napon szíves üzenetekkel lepik meg egymást a szerelmesek, és állítólag ez az a nap, amikor az elmaradt születésnapi vagy más, jeles napokra vonatkozó, ámde elfelejtett jókívánságokat is be lehet pótolni. Összeállításunkban annak jártunk utána, hogy állunk szívügyekben.
Valentin nap szív alakú egér
1. Szívünk egere

Netfüggőknek, PC-imádóknak kiváló ajándék. Szinte a tenyerünkben dobog, miközben szívhez szóló üzenetet küldünk a párunknak. Elönt minket a szeretet, amikor ide-oda kattintgatunk a közösségi oldalakon, s éppen párunkkal készült legutóbbi közös fotónk akad a kurzor hegyére... Figyelem, inkább csajos ajándék, férfiaknak kizárólag otthoni használatra! Az irodában egy kicsit ciki.


Valentin nap kőszív2. Kőszív-lágyító

Ha engesztelésre vágysz, ha úgy érzed, elhanyagolnak, ha nem szeretnek eléggé, ha viszonzatlan szerelemben vergődsz, akkor felhívhatod párod vagy a kiszemelt úr vagy hölgy figyelmét ezzel a kőszívvel. Ha viszont szerencsés vagy, és minden klappol az életedben, akkor azért jó választás, mert mindig a zsebünkben hordható, jólesik megsimogatni a kenyai kezek által simára csiszolt szappankő felületét, miközben a kedvesünkre gondolunk.


Valentin nap szíves kacsa3. Ez nem kacsa!

Vagy mégis? És egyszerre rögtön három különböző színben… Partikelléknek hirdetik, bizonyára jól is mutat, de arra is kiváló, hogy az ajtótól elvezesse a párunkat egészen az ajándékig. Vagyis a gyertyákkal körberakott, csábító illatú habfürdővel felturbózott fürdőkádig - és hozzánk.
Mivel a kacsák kicsik, ezért a háromévesnél fiatalabbak kezébe inkább ne kerüljenek. A Valentin-nap amúgy is a nagyobbak számára jelent valamit.Valentin nap szív alakú jégkocka tartó4. Jégből vagyok, talán fel sem olvadok?De bizony!
Ezek a szívek nem fogják jegelni a Bálint-napi hangulatot túl sokáig, csak ameddig szükséges. A bulizást, partizást kedvelőknek bizonyára tetszeni fog, ahogy a koktélcseresznyével versenyt úszik a jégszív. A színét úgy változtathatjuk, hogy különböző színű folyadékokat fagyasztunk le benne. A házasságra készülők belepottyanthatják akár a gyűrűt is, csak egy pillanatra se veszítsék szem elől…


valentin nap szív alakú sütemény5. Konyhatündéreknek

A férfiak szívéhez állítólag a gyomrukon keresztül vezet az út…
Ajánlónkban egy szemrevaló, és minden bizonnyal ellenálhatatlan becserkészési módot szeretnénk bemutatni. Gyakorlott háziasszonyok formára szabhatják a kedvenc süteményüket, mindössze a piros ételfestékről nem szabad elfeledkezni.
A kezdők pedig bízzanak az ösztöneikben és a gasztroblogok szerzőiben...Valentin napi csokoládé szív6. Csokifüggőknek

Elmaradhatalan, kikerülhetetlen, visszautasíthatatlan, leküzdhetetlen: csoki mindenek felett. A Valentin-napi csokiszívek a legkülönbözőbb kiszerelésben lesnek ránk a boltok polcairól. De csokiszív-nyalókát kapott már valaki ajándékba? Ráadásul organikus csokoládéból, újrahasznosított papírból készült csomagolásban... Az ötlet egyedi, de bizonyos részletektől eltekintve otthon is megvalósítható. A kísérőkártyát ne felejtsük el!


valenti napi idézetek+1 ötlet

Ha van gyakorlatunk a nemzetközi internetes vásárlásban, no és 10 dollárunk, megvásárolhatjuk ezt a rendhagyó, szórakoztató és tartós Valentin-napi ajándékot, mely valahol a szerencsesüti és a planétás papagáj között helyezkedik el félúton. Ha nincs időnk, pénzünk, bátorságunk ahhoz, hogy rendeljünk, magunk is elkészíthetjük. Szükségünk lesz hozzá egy tartalmától megfosztott szív alakú desszertes dobozra, papírra, nyomtatóra, és annyi idézetre és/vagy szíves üzenetre, jóslatra, amennyi a dobozunkba csak befér. A cetlik számát a papír összepödrésével tudjuk szabályozni: minél szorosabbra tekerjük, annál több fér bele. Az igazán profik mellékelnek a dobozhoz egy piros szalaggal átkötött csipeszt is!

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja