A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Glutén-tej-tojás-cukor mentes sütőtökös muffin

Laky Szintia - 2020-12-08
Az allergiák nagyon meg tudják keseríteni az ember életét. Ha ez még inzulinrezisztenciával vagy cukorbetegséggel párosul, jogosan érezhetjük azt, hogy semmi finomat nem ehetünk, mindenről le kell mondanunk. Ezért hoztam ma egy cirokliszt alapú sütőtökös muffint, ami amellett, hogy tej-tojás-glutén és cukor mentes, még finom is.
Glutén-tej-tojás-cukor mentes sütőtökös muffin

A cirokliszt mind a glutén mentes, mind az ir diétába jól alkalmazható. Alacsony glikémiás indexe miatt, csak lassan emeli meg a vércukrot. Magas a fehérje és e-vitamin tartalma, tehát amellett, hogy gluténmentes, még kifejezetten egészséges is.  Én édesítőként glicint használtam, ami egy édes ízű aminosav, nem pedig szénhidrát, ilyen formán jó helyettesítője lehet a cukornak különböző diétákban. Nekem őszintén nagyon nem jött be. De ha te is szeretsz új ízeket kipróbálni, ajánlom, hogy kóstold meg, lehet, hogy ez lesz az új kedvenced.

 

Hozzávalók:

  • 1 ek ecet
  • 20 dkg sütőtök püré
  • 20 dkg cikroliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg édesítő (én glicint használtam)
  • 0,5 dl kávé
  • 1,5 dl víz/növényi tej
  • 1 dl olaj

 

Elkészítés:

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A minél szebb végeredményért érdemes a sütőport és a lisztet átszitálni. Egy másik tálban a nedves hozzávalókat is összekeverjük. Összeöntjük a nedves és szárazhozzávalókat és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Fontos, hogy ne keverjük sokáig, mert akkor a sütőpor nem fejti ki olyan jól a hatását. Előmelegített sütőben tűpróbáig, kb 20-25 percig sütjük.

 

Indexfotó: pixabay.com

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja