A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bolognai spagetti

Családinet - 2009-09-11
Olyat próbáltam főzni ma, amire nem kell különösebben odafigyelni, nem melegíti be extrém módon a konyhát, és mindenki szereti. Mi más lehetne ilyen étel, mint valami tésztaféle?
Bolognai spagetti

Hozzávalók:

50 dkg darálthús (sertés-marha vegyesen, még jobb, ha csak marha)

1 doboz hámozott paradicsomkonzerv

1 szál sárgarépa

1 darab zellergumó

1 darab vöröshagyma


2 gerezd fokhagyma

só, bors, rozmaring, bazsalikom, oregano

olívaolaj

vörösbor

 
Elkészítés:

bolognaiA vöröshagymát finomra vágtam, a fokhagymát szintén, és az olívaolajon üvegesre pároltam. Utána beletettem a lereszelt répát és zellert, ezt is pároltam egy keveset. Ekkor következik a sorban a darálthús, amit nagy lángon megpirítok, majd sózom, borsozom, és hozzáadom a fűszernövényeket, vagy a szárított verziókat. Hozzáadom a hámozott paradicsomot (meg ha még van egy-két szottyadásnak indult friss, akkor azt is belevagdosom), felforralom, és fedő alatt kis lángon elkezdem puhítani. Az elpárolgott levet vörösborral pótolom. A bolognai szósz nem piros, mint a milánói, hanem barna, sűrű szaft van alatta.

Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja