A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Darálthúsos rakott tészta

Családinet - 2009-08-13
Kinek ne ízlene ez az étel: hús, tészta, sajt és csupa finomság? Ráadásul egyszerűen elkészíthető.
Darálthúsos rakott tészta

Hozzávalók:

rakott tészta50 dkg rövid tészta

1 kg darált marhahús (szerintem az eszement sok, ráadásul én pulykát használtam fél kilót)

40 dkg darabos paradicsomkonzerv

1 nagy fej hagyma

1 dl vörösbor

1 tyúkhúsleves kocka

2 evőkanál zsemlemorzsa

2 evőkanál olívaolaj


2 evőkanál aprított petrezselyem

A sajtmártáshoz:

10 dkg reszelt cheddar sajt ( 4800 Ft kilója, azt hittem, elájulok, mikor megvettem)

2 evőkanál liszt

5 dl tej

2 tojássárgája

5 dkg vaj

 
Elkészítés:

Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, amikor megpuhult, rádobjuk  a darált húst, erős tűzön megpirítjuk. Ráöntjük a bort, mehet bele a leveskocka és a paradicsomkonzerv. Sózzuk, borsozzuk, ha szeretjük, tehetünk bele szárított oregánót. Ezután kislángra állunk át, és fedő alatt addig szuttyongatjuk a szószt, amíg a hús puha nem lesz, a mártás pedig sűrű, tartalmas. Közben elkészítjük a besamelt: a vajon világosra pirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, közepes lángon kevergetve 5 percig főzzük. Ha felforrt és sűrűsödésnek indult, lehúzzuk a tűzről, kicsit lehűtjük, majd mehet bele a két tojássárgája és a reszelt sajt. A maceronit al dente főzzük. Ezután jöhet a rétegezés csinos, hőálló edénybe: a tészta felét kiolajozott, mély tepsibe öntjük, beborítjuk a hússal. A másik felét a tésztának elkeverjük a sajátmártással, ezzel fedjük a húst, Tetejére jöhet a zsemlemorzsa, majd a 180 fokos sütőben 45 perc szolárium.

Forrás: http://fakanal.freeblog.hu

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja