A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Muffinok - az ünnepekre is

Kókai Kata - 2005-12-08
A kedves gomba alakú sütik minden ünnepi asztalon méltó helyet foglalhatnak el. A variálható alaprecept segítségével mindenki megtalálhatja családja kedvencét.
Muffinok - az ünnepekre is

Muffin alaprecept

Hozzávalók:


3 dl finomliszt,
1-1 csapott mokkáskanál sütőpor és szódabikarbóna,
csipet só,
1,5 dl kristálycukor
1db tojás,
2 dl tej vagy főzőtejszín,
75 ml olaj
2 dkg vaj

A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, tojást, a tejet, olajat. Jól összekeverjük, hogy sűrű masszát kapjunk, majd kivajazunk egy muffin formát, és kb. 2/3-ig megtöltjük a tésztával. 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.


Ünnepi muffin

Hozzávalók:


2 dkg aszalt gyümölcs
5 dkg mazsola
30 ml barackpálinka


12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél mokkáskanál őrölt fahéj
2 db tojás,
1 evőkanál méz,
1/2 dl tej

A cukrot összekeverjük a liszttel, sütőporral, fahéjjal. A gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, majd a mazsolával együtt beáztatjuk a barackpálinkába, majd az elkészült tésztához adjuk. A tojásból habot verünk, majd hozzáadjuk a tejet, vajat és a mézet. Amint elkészült, kanalaként belekeverjük a tésztába. A muffin formát kivajazzuk, 2/3 -ig töltjük a kész tésztával, majd 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A kész muffint csokoládéöntettel, gyümölcsszósszal és tejszínhabbal is tálalhatjuk.


Muffin csokifagyival

Hozzávalók:


Muffin alaptészta
Csoki fagyi
Reszelt csokoládé (fehér és étcsoki)

Az elkészült muffint hagyjuk kihűlni, majd a középső részébe üreget vágunk, és belekanalazzuk a csokoládé fagylaltot. Tetejét reszelt ét- és fehér csokival, tejszínhabbal díszítjük.

A muffin alaprecept hozzávalói tetszés szerint bővíthetők, lecserélhetők. Ha kakaós vagy diós muffint szeretnénk, akkor elegendő a liszt kb. fele helyett kakaóport, vagy darát diót használni. Elkészülte után számtalan módon tálalható; áfonyaszósszal, vajjal, lekvárral, tejszínhabbal, vagy akár csoki öntettel is.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja