Angol karácsonyi puding - recept

Családinet - 2014-12-17
A Mi kerüljön az asztalra karácsonykor? című cikkünk receptje.
Angol karácsonyi puding - recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg mazsola, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg aszalt ribizli vagy vörösáfonya
  • 1 kisebb alma reszelve
  • 10 dkg durvára vágott mandula
  • 10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
  • 20 dkg barna cukor
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • fél teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • Reszelt narancs- és citromhéj
  • 1 narancs leve
  • 0,5 dl brandy vagy rum
  • vaj a kikenéshez

1. Válasszunk valamilyen kuglóf formát, és zsírpapírból vágjunk ki egy korongot, amely illeszkedik az aljába. Ám előtte vajazzuk ki a formánkat!

2. Vágjuk fel apróra az asztalt szilvát, de a többi gyümölcsöt, meghagyhatjuk eredeti méretében is.

3. A vajat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a lisztet és a tojást is. Legvégül fűszerezzük a masszát, és tegyük bele az összes többi hozzávalót is.

4. A formánk tetejére is vágjunk egy korongot, majd tegyünk az egész tetejére sütőpapírt, amit madzaggal rögzítsünk a formához. Legfelül, pedig takarjuk be alufóliával, amelyet szintén rögzítsünk madzaggal, hogy a gőz ne tudjon kiszökni.

5. Válasszunk egy olyan edényt, amibe belefér a formánk, és miután beletettük, töltsük meg forró vízzel, és alacsony hőfokon pároljuk 6 órán át. A víz mindig gyöngyözzön enyhén, ha nem lepi már el félig a formánkat, akkor pótoljuk forró vízzel!

6. Ha elkészült, bontsuk ki a formából, és szedjük le az aljáról a zsírpapírt. Konyharuhába csavarva hűvös helyen tárolhatjuk, sokáig eláll. Ha újra ennénk belőle, akkor az imént leírt módon gőzöljük újra 2 órán át. 



Kép: flickr.com

 

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.