A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Én vagyok az a kislány, akit 14 éve megmentettél." - A találkozásról a debreceni tűzoltó mesélt a Családinetnek

Tóth Nikolett - 2021-04-11
Mi is örömmel adunk hírt a különleges találkozóról. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán közzétett történet szerint a ma 18 éves Vékás Gréti sosem felejti azt a napot, amikor 4 éves korában egy tűzoltó kimentette őt egy debreceni égő lakásból, ahol a kislány látogatóban volt nagyszüleinél. Ezért is döntött úgy, hogy megkeresi megmentőjét. Tímár János tűzoltó főtörzszászlóst arról kérdeztük, hogy emlékezett-e erre a káresetre, és hogy miről beszélgettek Grétivel, amikor találkoztak.
"Én vagyok az a kislány, akit 14 éve megmentettél." - A találkozásról a debreceni tűzoltó mesélt a Családinetnek

14 évvel ezelőtt, 2007 tavaszán gyulladt ki az a debreceni lakás, ahol az akkor 4 éves Vékás Gréti látogatóban volt nagyszüleinél. A lakók több emeleten is bent rekedtek az otthonaikban. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán közzétett történet szerint a nagyszülők lakásba Tímár János tűzoltó főtörzszászlós ért fel leghamarabb.

 

„Én vagyok az a kislány, akit 14 éve megmentettél.” 😍 2007 tavaszán kigyulladt egy debreceni lakás a Károlyi Mihály...

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2021. április 9., péntek

 

Tímár János a Családinetnek elmondta, hogy bár rengeteg káresethez ment ki az elmúlt években, erre tisztán emlékszik

”Ilyen kicsi gyereket csak néhány alkalommal kellett lehoznom mentőálarcban az eddigi pályafutásom alatt, talán ezért is emlékezetes nekem ez az eset. Arra emlékszem, hogy az akkor 4 éves kislány nagyon bátor volt. Pedig nagyon ijesztő lehet egy gyereknek a hatalmas füst, a villogó fények, a szirénázás és az ajtón való dörömbölés. Amikor bejutottam, gyorsan elmondtam neki, hogy mi fog történni, hogy rá fogom tenni a mentőálarcot és le fogom őt vinni. Nagyon bátran tűrt mindent.” – meséli a tűzoltó.

A tűzoltó ölébe vette a kislányt és úgy sietett le vele a nyolcadik emeletről. 14 évvel később Vékás Gréti úgy döntött, hogy megkeresi megmentőjét. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint Gréti anyukája ugyanis elrakta az újságcikket, ami a napokban került elő egy régi fiókból. A szóvivő társaival együtt nyomozta ki a tűzoltót, aki a fotó láttán egyből magára ismert.

A tűzoltó aznap épp szolgálatban volt, amikor a lány megkereste. Mint mondja, nagyon megdöbbent azon hogy Gréti bemutatkozáskor azt mondta neki: ”Én vagyok az a kislány, akit megmentettél.”

”Meglepetés volt, egyben nagy öröm, hogy 14 év után láttam az akkori pici, bátor kislányt!” – árulta el Tímár János, aki 19 éve lát el szolgálatot Debrecenben.

A találkozás alkalmával az is kiderült, hogy a lány egy kicsit másképp emlékszik a történtekre.

”Ő azt mondta, hogy nem érezte olyan bátornak magát és hogy sírt is. Én erre nem emlékszem, de az elképzelhető, hogy a mentőálarc alatt egy kicsit elpityeredett.” – mondja Tímár János.

Vékás Gréti egyébként készül az érettségijére, udvarlója pedig egy fiatal, idén felszerelt tűzoltó.

 

Indexkép: Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy/Hajdú-Bihar MKI, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja