SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A magyar online gyermektartalmak ünnepe és a SID

Családinet [cikkei] - 2011-02-08
A Safer Internet Day-t (SID), vagyis a Biztonságos Internet Napot világszerte mindenhol február elején, ugyanazon a napon rendezik meg - ma már több mint 60 országban - köztük Magyarországon is. Itthon először 2004. február 6-án szervezték meg ezt az eseményt, ebben az évben nálunk éppen a mai napra esett.
A magyar online gyermektartalmak ünnepe és a SID

A Safer Internet Day célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Plus program akciótervének keretein belül világszerte ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális vagy káros jelenségekre és tartalmakra. A szervezők emellett fontosnak tartják azt is, hogy tájékoztassák a gyermekeket, szülőket és pedagógusokat a problémákról, és azok lehetséges kezeléséről. A SID idei szlogenje ("Az életed több, mint játék") arra ösztönöz, hogy vegyük közelebbről szemügyre a virtuális életünket, és vizsgáljuk meg, hogy valódi énünk hogyan éli meg virtuális élményeinket. Érdemes néhány adattal alátámasztani az akció fontosságát:

  • A játékosok átlagosan heti 8 órát töltenek online játékkal
  • A fiatalok naponta 2-3 órával kevesebbet alszanak, mit 10 éve
  • 2010 januárjában 18 millióan regisztráltak a Second Life oldalon
  • Az aktív Facebook felhasználók száma több, mint 500 millió
  • A felhasználók havonta 700 milliárd percet töltenek a Facebook-on
  • 13 millióan játszanak a világ legnagyobb online szerepjátékával a World of Warcraft-tal
  • A sokszereplős online szerepjátékok (MMORPG) világviszonylatban 1.5 milliárd USD bevételt generáltak 2008-ban, és az előrejelzések szerint 2012-re ez a szám eléri a 2,5 milliárd USD-t
  • Gyakran 250 000 játékos van online szimultán a World of Warcraft weboldalon
  • Az eladott virtuális áruk értéke 2009-ben kb. 18 milliárd USD volt

A „Safer Internet Program” (Biztonságosabb Internet Program) az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban az internet és az új online technológiák használatának biztonságosabbá tételét szolgálja, különösen a gyermekek számára, illetve a jogellenes, valamint káros tartalom elleni küzdelem hatékonyságát is biztosítja. A magyarországi konzorcium a gyermekek, szülők, tanárok és a döntéshozók felvilágosítását tűzte ki célul. Kiemelkedő eseménye volt a napnak, hogy sor került a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj 2011, a Gyermekbarát Média 2011 Különdíj és a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Közönségdíj 2011 kiosztására is.

A zsűri döntése alapján a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom 2011 Díjban az alábbi honlapok részesültek:

egyszervolt.hu
a teljes körű gyermekbarát tartalmak megjelenítéséért a zsűri az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj 2011 versenyen való részvételre javasolta
Díja: Wacom Intuos4 Medium professzionális digitalizáló tábla

www.energiasuli.hu
a tudatos fogyasztói magatartásra való nevelésért,
a http://erdojarojatek.cvn.hu pedig a környezettudatos magatartásra való nevelésért kapott díjat

Az alábbi honlapokat a zsűri különdíjban részesítette:
www.minimax.hu
a minőségi gyermek animációs tartalom különdíjat kapta
www.okosito.hu
a nyelvi kultúra fejlesztéséért kapott különdíjat

A "Gyermekbarát Média 2011" különdíjat és a hozzá tartozó gravírozott arany tollat a zsűri döntése alapján Polgár Géza, az RTL Klub Fókusz című műsorának riportere kapta.
Továbbá ezen a napon osztották ki a "Magyar Kiváló Online Gyermektartalom 2011 Közönségdíjat" is, melyre a Facebook-on lehetett szavazni 2011. február 7-ig.
A beérkezett szavazatok alapján a "Magyar Kiváló Online Gyermektartalom 2011 Közönségdíjat" a www.egyszervolt.hu weboldal nyerte.
A Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj versenyt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatta.



Forrás:www.saferinternet.hu
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

8 tipp szemünk egészségéért tavasszal

Aligha akad olyan közöttünk, aki a téli hideg napok után ne várta volna a tavaszi nap melegítő sugarait, ezzel együtt pedig a kerti munkálatokat, a szabadtéri sportokat, játékokat, kirándulásokat. A zöldellő természet, a virágba boruló fák azonban sokaknak egyet jelentenek a tavaszi allergiaszezonnal. Dr. Nagy Angéla, a Budai Szemészeti Központ szemorvosa összeszedte azokat a tanácsokat, amelyek segítségével ebben az időszakban gondoskodhatunk szemünk egészségéről.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
A szerkesztő ajánlja