SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fontos tudnivalók a vízi játékokról

Családinet [cikkei] - 2009-08-13
Vízi játékok azok, amelyeket vízben lehet használni vagy vízzel. tehát beltérben használatos fürdőszobai játékok, a strandra szánt felfújható labdák, matracok. úszógumik. Fontos, hogy vízi játékokat mindig szülői felügyelet mellett és sekély vízben használják a gyermekek.
Fontos tudnivalók a vízi játékokról

Jó, ha tudjuk...

hogy nincs egészségesebb dolog, mint amikor gyermekeink a szabadban játszanak. Számukra a nyár, a víz és a strandolás elválaszthatatlan fogalmak. Az ehhez kapcsolódó vízi játékok felhőtlen és boldog időtöltést ígérnek a gyerekeknek.

Jó, ha tudjuk...

hogy a kicsik számára ajánlott merev műanyag medencék némelyikét homokozóként is lehet használni. Célszerű olyat venni, amelyet le lehet takarni, mivel így elkerülhető, hogy bogarak, falevelek kerüljenek bele. Ajánlatos a medencét félig árnyékos, félig napos helyen elhelyezni, hogy a játékba belefeledkezett gyerekek ne kapjanak napszúrást. A vízben pancsoló gyerekeket sose hagyjuk egyedül, valaki mindig ügyeljen rájuk!

Jó, ha tudjuk...

hogy a kádban, a kerti medencében vagy a vízparton használt vízi játékok kiválasztásakor érdemes figyelni arra is, hogy a játék ne csak szórakoztasson, hanem fejlessze is a gyermek képességeit. A legkisebbeknek a vízen úszó kedves figurák már elég elfoglaltságot adnak. A puha, nem mérgező és nyálálló játékállatok pasztell és erősebb színei jól stimulálják a látásérzékelést. A hangot is adó különböző formájú játékok kiválóan fejlesztik a hallást, a formaérzékelést. A nagyobbaknak érdemes olyan játékot venni, amely már szerepjátékra ösztönzi a gyermeket.

Jó, ha tudjuk...

hogy veszélyes 3 év alatti gyermekek kezébe olyan játékot adni amelyet a gyártó a 3 év feletti korosztály számára készített. Egyes ilyen játékok kis méretű elemei vagy leszedhető részei veszélyesek lehetnek a kicsik számára. A kisgyermekek mindent a szájukba vesznek, az apró alkatrészeket lenyelhetik vagy belélegezhetik, ezzel fuladásveszélyt idéznek elő. Ha a gyermek lenyeli a játék egy darabját, illetve ha bármely testnyílásába bedugja, haladéktalanul vigyük orvoshoz! Ne kísérletezzünk házilag az idegen test eltávolításával!

Jó, ha tudjuk...

hogy mindig a gyermek életkorának megfelelő játékot válasszunk. Fontos hogy a kisgyermek magától oldja meg a játék által kínált feladatokat, így sikerélménye további problémák megoldására sarkallja.

Hagyjuk a gyermeket saját színvonalán játszani. Ha egy játékkal a gyermek nem szabályosan, nem a szülő elvárásának megfelelően játszik, ne szóljunk rá, Ne siettessük a játék megtanulását, mert ezzel elvesszük az önbizalmát.



Jó, ha tudjuk...

hogy a legveszélyesebb vízi játékok azok, amelyekbe bele lehet ülni vagy rá lehet feküdni, például a kis felfújható csónakok, matracok, úszógumik stb. Ezeknél a levegő hirtelen eltávozása okozhat súlyos veszélyhelyzetet, amikor a gyerek pánikba eshet és elmerülhet a - talán nem is túl mély - vízben és megfulladhat.

A szülőnek nem szabad elfeledkezni az önfeledten játszadozó gyermek biztonságáról, ezért nagyon fontos megjegyezni azt, hogy vízi játékokat mindig szülői felügyelet mellett es sekély vízben használják a gyermekek. Lényeges előíras hogy a szelepzáró dugó még véletlenül se húzódjon ki és hirtelen ne távozzon el a levegő a felfújható matracból úszógumiból, játékcsónakból. Ez ellen visszacsapó szeleppel védekeznek a gyártók, a dugó tartósan rögzített és a játékba benyomható kivitelben készül.

Jó, ha tudjuk...

hogy a felfújható vízi játékok védő, illetve mentő eszköz céljára nem alkalmasak!

Jó, ha tudjuk...

hogy mire figyeljünk vízi játékok vásárlásakor:

  • Csak megbízható helyen vásároljunk vízi játékot!
  • Keressük a játékon vagy a csomagoláson a CE megfelelőségi jelölést. Ha nem találjuk, az azt jelenti, hogy vagy nem gyermekeknek szánták azt a bizonyos terméket vagy a játék használata nem biztonságos gyermekek számára.
  • A 3 év felettieknek ajánlott játékot ne vegyük meg a 3 évnél fiatalabb gyermekek számára! Az erre felhívó korcsoport jelölést feltétlenül vegyük figyelembe.
  • Leszerelhető kis játékelemeket a kisebb gyermekek lenyelhetnek, belélegezhetnek, azok fulladásveszélyt okozhatnak.
  • Nézzük meg, van-e olyan része a játéknak, ahová a gyerek ujja beszorulhat. Ha van, ne vegyük meg a játékot.
  • A játéknak ne legyen éles, hegyes széle, mert ezek sérülést okozhatnak, figyeljünk a játék minőségére!
  • Nézzük meg, felhívják-e a figyelmünket a kockázatok elkerülésének módjára. Ha van kockázat, ne vegyük meg a játékot!

forrás: www.nfh.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja