Gyermekbiztonság

Az egyik brit megyei rendőrség megdöbbentő videó közzétételével hívja fel a figyelmet arra, mennyire fontos megtanítani gyermekeinknek a biztonságos közlekedés alapjait.
Ma már a celebszülők gyermekei mellett gyakran saját jogon is hatalmas követőbázissal rendelkezhet egy gyermek a közösségi médiában, a téma azonban jelenleg számos vitatott etikai kérdést rejt magában.
Műsorvezetők, youtuberek, zenészek, színészek, influencerek csatlakoztak a #nemvagyegyedül kampányhoz, hogy így emeljék fel a hangjukat egy olyan jelenség ellen, amely több millió gyerek és felnőtt életét keseríti meg világszerte.
Interaktív információs felületet készített szülőknek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amelyen szócikkek, kvízek és tájékoztató anyagok segítségével ismerkedhetünk meg a gyerekek által használt szlenggel, a netes alkalmazásokkal, vagy akár azzal is, milyen esetekben nem célszerű képet posztolnunk a gyerekünkről.
Nem megfelelő összeszerelés esetén egy idő után instabillá válhat a hinta, ezért a gyártó biztonsági okokból visszahívja az állványt.
A Mátrix Közhasznú Alapítvány több, mint 10 esztendeje hívta fel a figyelmet az egyre növekvő iskolán belüli erőszak tényére. Az aggasztó erőszakos helyzet elsősorban a perifériáról érkező gyermekekre, gyenge közösségekre jellemző.
Egyszer minden családban eljön az ideje, hogy a gyerek önállóan kezdjen közlekedni. Már az első alkalom előtt érdemes megbeszélni és utána rendszeresen átismételni a következő szabályokat:
Kis híján megfulladt az a négyhónapos csecsemő, akinek megakadt a torkán egy Lego-figura.
Amíg a gyermek szülei zuhanyoztak, ő átmászott az erkély korlátján, és a magasban sétálgatott. Figyelem! A videó a nyugalom megzavarására alkalmas!
Minden embernek vele született ösztönös vágya mutatkozik egy vagy több saját utód iránt. Rengeteg boldogságot ad a gyermeknevelés, azonban sosem szabad megfeledkezni az úgynevezett "árnyoldalról" sem, nevezetesen az összes felmerülő nehézségről, a kötelességek végtelen soráról, vagyis az örökké tartó küzdelemről. A szülő felelősséggel tartozik gyermekéért, különösen élete első 18 évében, hiszen élettapasztalat híján ekkor ő még nem képes felmérni saját tetteinek súlyát. A Lupovici Ügyvédi Iroda jogászai rámutattak, hogy a figyelem elmulasztása bizonyos esetekben milyen, akár büntetőjogi felelősséget is vonhat maga után.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media