A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kislányt szeretnél? Íme egy egyszerű módszer

Családinet - 2014-07-21
A StorkDiet/Girl táplálkozástudományi szoftver megalkotója szerint a kalciumban gazdag és nátriumban szegény étrendet követő kismamák nagyobb eséllyel hoznak világra leánygyermekeket.
Kislányt szeretnél? Íme egy egyszerű módszer

Az alkalmazást mobiltelefonra is kifejlesztették, és azt is kijelzi, hogy a párnak mikor jön el az ideális időpont az együttlétre.

Alain Hanash, a szoftver fejlesztője úgy fogalmazott, a programba táplált táplálkozástudományi alapelvek jelentősen megnövelik a lánygyermek születésének esélyét.

A szakember szerint módszere természetes, biztonságos, tudományosan alátámasztott, és segít előre meghatározni a gyerek nemét. A program 2600 forintba kerül, és az Oxfordi, valamint az Exeteri Egyetem kutatásin alapul. Ezek szerint az állapotos nő étrendje nagymértékben befolyásolja a születendő gyermek nemét.

A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a kevesebb só és kalória, valamint több kalcium fogyasztása esetén több esélye van arra, hogy kislány szülessen. A kutatás során 740 nőt vizsgáltak. Az eredmény az lett, hogy az alacsony sótartalmú és magas kalciumtartalmú diétát követők 56 százaléka kislányt szült.


Forrás: filantropikum.com
Kép: wikimedia commons

 


 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja