A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egyszerű trükkök, hogy ne kelljen ételt pazarolni

Kercsó Dorottya - 2020-03-20
Pár kanál paradicsompüré maradt a konzervdoboz alján? Meg szeretnéd előzni, hogy elfonynadjon a salátalevél? Az alábbiakban néhány egyszerű, praktikus ötletet mutatunk be, amelyek segítségével minimálisra csökkenthető a kukában kikötő élelmiszerek mennyisége.
Egyszerű trükkök, hogy ne kelljen ételt pazarolni

1. A vöröshagymát kösd egyenként harisnyába, így sokáig friss marad.

Hagyma

 

2. A paradicsompürét kis adagokban lefagyaszthatod, ha egy-egy evőkanálnyi mennyiséget frissentartó fóliába csomagolsz.

Paradicsompüré

 

3. A liszt nem fog megmolyosodni, ha pár szem babérlevelet dobunk közé.

Babérlevél

 

4. Tovább marad friss a paradicsom, ha fejjel lefelé tárolod.

Paradicsom

 

5. Néhány darab alma megakadályozza, hogy kirügyezzen a krumpli.

Krumpli

 

6. A fűszernövények tartósításának leghatékonyabb módja, ha jégkockatartóba helyezzük őket, öntünk rájuk olívaolajat, és az egészet betesszük a mélyhűtőbe.

Fűszer

 

7. Alufóliába tekerve tovább maradnak ropogósak a zöldségek.

zöldség

 

8. Tovább őrzi meg a minőségét a mélyhűtött hús, ha fagyasztás előtt zárható zacskóba tesszük, és a csomagot vízbe mártjuk.

Hús

 

9. A szeletelt kenyér mellé helyezett zellerszár megakadályozza a penészesedést.

Kenyér

 

10. Tekerd nejlonzacskóba a banán tetejét, így nem fog olyan hamar megbarnulni.

Banán

A fentiek mellett további szuper ötleteket találsz a Blossom videójában.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja