A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ördög a részletekben

Családinet - 2010-06-14
 [X]

Ahol gyerekek vannak, ott különösen fontos a higiénia. Sajnos a kicsik szervezetét sem kímélik a környezeti ártalmak. A csöppségek előszeretettel csúsznak-másznak a földön és veszik szájukba kezüket, így nem csak érintkeznek a baktériumokkal, de szervezetükbe is juttatják azokat.
Ördög a részletekben

A gyerekek immunrendszere csak a kisiskolás kor kezdetére alakul ki teljesen. Éppen ezért nagyobb figyelmet kell rájuk szentelni, ha a higiéniáról van szó. Ezért érdemes tehermentesíteni és támogatni a fejlődő testet, amelynek számtalan módja van.

Kezdhetnénk az alapos tisztálkodás szabályaival, de ezek többségét talán már nem kell ecsetelni az újdonsült és több gyermekes anyukáknak sem. Ezért beszéljünk inkább olyan dolgokról, melyek Szennyeskosárbetartása elengedhetetlen, de kevésbé ismert. Talán elsőre nem is feltételeznénk, de a baktériumok egyik legnagyobb lelő- és szaporodási helye maga a ruhatárunk. Talán rémisztően hangzik, de igaz. A ruhákon levő folt a baktériumok melegágya, és ott azok gyorsan képesek szaporodni. A veszélyt és a baktériumok jelenlétét azonban az alacsony hőfokon történő mosás sem feltétlenül szünteti meg. A ruha ugyan tisztának tűnik, de előfordulhat, hogy mégsem higiénikus. Egy angol felmérés szerint* a háztartásokban a gyermekruha átlagosan hetente több mint három alkalommal kerül a mosógépbe. Sajnos azonban előszeretettel mossák együtt őket az alsóneműkkel és a sportruházattal, így a baktériumok könnyen átkerülhetnek gyermekeink ruhájára. A megoldást a Vanish Oxi Action Extra Hygiene jelentheti, mely a használati útmutató szerinti használat esetén a foltok mellett a szöveteken élősködő baktériumok 99,9%-át is eltávolítja.

Megfelelő táplálkozás gyerekkorban
A gyermekek védekezőképességének növelésében fontos szerepe van a megfelelő táplálkozásnak is. A zöldségek, gyümölcsök fogyasztása nagyon fontos, de ezek közül is javasolt az idénygyümölcsök és zöldségek vásárlása, ugyanis a mesterségesen érlelt zöldségeknek és gyümölcsöknek viszonylag alacsony a vitamintartalma.


Minden problémát ugyan nem tudunk elkerülni, de a legtöbb, amit gyerekeinkért tehetünk, hogy megpróbálunk odafigyelni az apró, de fontos részletekre.

További információ: www.vanish.hu

*A felmérés 2275, a 18. életévét betöltött felnőtt megkérdezésével készült az Egyesült Királyságban 2010. február 5-18. között
 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja