A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mi van a pohárban?

Családinet [cikkei] - 2009-12-07
 [X]

Mindannyian tudjuk: víz nélkül nincs élet! Ám manapság már arra is érdemes odafigyelni, hogy a hétköznapokban milyen minőségű vizet fogyasztunk, használunk. Vajon miért egészséges és praktikus a szűrt víz?
Mi van a pohárban?

Ötórai tea

Vajon tényleg jobb lesz az íze a kedvenc teának, ha szűrt vízzel készítjük? A tea ilyenkor lágyabb, selymesebb, nem keletkezik hártya a tetején, és az íze is jobban érvényesül. Ráadásul a szűrés során nem tűnnek el a vízből az ásványi anyagok!

Gyógyteák
tea

Fogyasztásuk egyik fő célja a test méregtelenítése. A rossz minőségű csapvízzel összehasonlítva a tiszta, szűrt teavízbe a teafűvek jótékony hatóanyagainak sokkal nagyobb része oldódik ki. Emellett a szervezetünk munkáját is megkönnyítjük azzal, ha szűrt vizet használunk a tea elkészítéséhez, hiszen az esetlegesen a csapvízben lévő, annak tisztítására használt vegyi anyagok kiszűrésével a testünknek már nem kell foglalkoznia.

Mindennapi levesünk

A leves ízét is meghatározza a hozzá használt víz minősége. Egyes csapháziasszonyok ásvány-vagy szűrt vízzel főznek, hogy a csapvíz esetleges
mellékíze ne befolyásolja az eredményt. A szűrt víztől ízletesebb, lágyabb lesz az étel, és a fűszerek aromája is jobban érvényesül.

Szép bőr

A víz belülről és kívülről is szépít! A környezet, a szennyezett városi levegő sok ember bőrére káros hatással van, így az ápolásra fokozott adafigyelést és alaposságot igényel. Egyre többen tisztítják érzékeny arcbőrüket ásvány - vagy szűrt vízzel, hiszen ezek mentesek a csapvíz tisztításához használt, esetlegesen allergiát kiváltó anyagokból.

Víz nélkül nem megy


vizMivel a napi vízfogyasztásunknak el kellenes érnie a 1,5-2 litert, így nem mindegy, hogy az adott folyadék milyen minőségű és ízű. A szűrt vízből bioszörp vagy frissen facsart citromlé hozzáadásával nagyszerű frissítőket készíthetünk, és ezáltal a gyermekeinket is könnyen rávehetjük arra, hogy a cukros, szénsavas üdítők helyett finom, egészséges itallal oltsák a szomjukat.

Egyre többször hallani olyan kisbabákról, akik allergiásak a csapvízben lévő klórra. Az ő fürdetésükhöz is jó választás a szűrt víz.

Praktikus megoldás

Egyes kisebb háztartási gépeknél, melyek működéséhez vízre van szükség kancso(pl.párolóedény, vízforraló) bizony gyakran előfordul, hogy a keletkező vízkő meghibásodást okoz. A szűrt víz használatával ez a probléma is kiküszöbölhető, mert a vízkő efy részét okozó mészkő a folyamat során fennakad a szűrőn. A szűrt víz a növények öntözésére is alkalmas , hiszen így kevesebb tápoldatra lehet szükségük. A házi kedvencek (pl. díszmadarak, hörcsög) itatásárhoz vagy akváriumába is remek választás a szűrt víz.
 
A további előnyökért látogass el a www.mosolygoviz.hu oldalra

Játssz velünk!

Nyereményjátékunk kérdéseit helyesen megválaszolók között 3 db Vízszűrő LAICA kancsót sorsolunk ki.

Beküldési határidő: 2009.12.20.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja