A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A 90 napos diéta

Kókai Kata - 2007-03-01
A forradalmi diéta már nem egy túlsúlyos embert szabadított meg felesleges kilóitól.
A 90 napos diéta

Bár a többi koplaló, egysíkú diéta mellett kissé furcsának tűnhet, valójában nem bonyolult, és nem is megerőltető az a 90 nap, mely megváltoztatja életünket. Mintegy három hónap alatt megszabadulhatunk a felesleges kilóktól, ugyanakkor nincs szükség plusz edzésre, vagy éppen önsanyargató koplalásra. Népszerűsége vitathatatlan, és nem csak a fogyasztható ételek széles palettája, de hatékonysága miatt is méltán kedvelt a fogyókúrázók körében.

A diéta lényege

A 90 napos diéta nem más, mint a szervezet anyagcseréjének stimulálása, és sokban hasonlít a testkontroll diétára. A testkontroll diétában bizonyos ételek nem fogyaszthatók együtt, mert így nehezebben emészthetők. A 90 napos diéta is egy ehhez hasonló elválasztó diéta. Egy négy naponta váltakozó ciklusból áll, melynek minden napján más-más étel fogyasztható.

Amit mindig szabad

A kávé és a tea korlátlan mennyiségben fogyasztható a diéta teljes időtartama alatt. Természetesen a cukor és tej csak megfelelő napokon kerülhet az italokba. Emellett javasolt pí-víz, vagy ásványvíz fogyasztása, a megfelelő ásványi anyag bevitel érdekében.

Melyik nap mit ehetek?

A diéta négy napos ciklusokból áll, melyet kilencven napon át kell betartani.

Az első nap a "fehérje", a második "keményítő", a harmadik "szénhidrát", a negyedik "gyümölcs" nap, végül havonta egyszer "víz" nap. Ez röviden annyit tesz, hogy az adott napon csak az elnevezésnek megfelelő típusú ételek fogyaszthatók. Egy fontos lépés azonban minden napon megegyezik, délelőtt kizárólag gyümölcs fogyasztható.

Nem szabad elfelejteni, hogy kávé, tea és víz korlátlan mennyiségben fogyasztható a diéta időtartama alatt.

Példa étrend

1. nap (Fehérje)


Reggeli: egy maréknyi aprógyümölcs (eper, málna, szeder) vagy 1-2 db alma, körte.
Ebéd: 20 dkg fehér hús (főtt, sült vagy párolt), vagy 3 tojás. Emellé fogyaszthatunk egy szelet kenyeret, illetve korlátlan mennyiségben nyers salátát (öntet és minden egyéb nélkül) és 2 dl levest (levesbetét nélkül).
Vacsora: Az ebédnél leírtak (a levest kivéve) fogyaszthatók vacsorára, de kisebb mennyiségben.

2. nap (Keményítő)

Reggeli: egy maréknyi aprógyümölcs (eper, málna, szeder) vagy 1-2 db alma, körte.
Ebéd: Főtt zöldségek (pl. burgonya, lencse, bab). Használhatunk sót, ételízesítőt, paradicsomot, hogy finomabbá tegyük, turmixgépben pépesítve olyan lesz, mint egy főzelék. Emellé fogyaszthatunk egy szelet kenyeret, illetve korlátlan mennyiségben nyers salátát (öntet és minden egyéb nélkül).
Vacsora: Szintén ugyanazt ehetjük, mint ebédre, de ügyelni kell a kisebb mennyiségre.

3. nap (Szénhidrát)

Reggeli: egy maréknyi aprógyümölcs (eper, málna, szeder) vagy 1-2 db alma, körte.
Ebéd: egy pizza, sós főtt tészta, vagy más, egy pizzának megfelelő mennyiségű sós szénhidrátos étel (magas szénhidráttartalmú ételekhez sorolhatóak a tészták, péksütemények, pizza, stb).
Vacsora: mindenképpen édes tészta, 2 szelet torta, 3 gombóc fagyi, vagy más, kb. ekkora mennyiségű édesség. Ezután 1 szelet étcsokoládé.

4. nap (Gyümölcs)

Reggeli, ebéd és vacsora is csak gyümölcs lehet. Reggelire az eddig leírt mennyiség, a nap további részében korlátlan mennyiségben fogyasztható. Nem használhatunk hozzá semmilyen szószt vagy édesítőszert.

A diéta során végig korlátlan mennyiségben fogyasztható ízesítetlen (vagyis cukor és tej nélküli) kávé és tea, valamint víz. A napokat sorban egymás után kell betartani, nem szabad megcserélni, vagy mást enni.

A 90 nap leteltével már mindent ehetünk, de még 90 napig csak gyümölcs lehet a reggeli.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja