SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 rákmegelőző szokás

Családinet [cikkei] - 2018-09-11
A rosszindulatú daganatos megbetegedéseket és azok szörnyű következményeit nem kell senkinek sem bemutatni.
Ritka az a család, ahol akár egy távolabbi rokon ne hunyt volna el rákban. Azonban mindig lehet cselekedni, és nagyon fontos, hogy időben történjen a megelőző intézkedés, így most következzen 10 rákmegelőző szokás.
10 rákmegelőző szokás

 

  • Figyelj oda az étrendedre!
    Fontos az, hogy kevesebb vörös húst fogyassz, több bio gyümölcsöt és zöldséget majszolj, például salátát, káposztát, brokkolit, fokhagymát.
     
  • Fogyassz zöld teát!
    Rengeteg rákvédő hatóanyag van a zöld teában, többek között erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek védik a tüdőt, a melleket, a petefészket és a prosztatát a rákos betegségektől. A zöld tea gyógyhatását a nyugati civilizáció és orvoslás csak most kezdi felismerni, a keleti, ázsiai népek már évszázadok óta fogyasztják.
     
  • Óvakodj a túl erős napsugaraktól!
    Nyáron, a déli órákban ne menj ki napvédőkrém nélkül a napra, mert a káros napsugarak bőrrákot idézhetnek elő. Ha mégis muszáj kimenned a szabadba, viselj pólót, vagy vigyél magaddal napernyőt.
     
  • Biztonságos együttlét
    Az óvszer használatával nem csak a nem kívánt terhességet lehet megelőzni, hanem számtalan betegséget, köztük HPV által okozott méhnyakrákot is. Főként akkor érdemes a rendszeres óvszerhasználat, ha gyakran váltogatod a partnereidet.
     
  • Rendszeres testmozgás
    Mozogj rendszeresen, és sportolj azt, amit leginkább szeretsz, mert így létrejön a mozgás öröme. Ülj biciklire, ússz, kocogj, bármit mozoghatsz, a lényeg, hogy légy aktív.

     
  • Fogyassz halat!
    A legjobbat az egészségeddel akkor teszed, ha a vörös húsok helyett inkább halra váltasz, hiszen a halhúsban nagyon értékes tápanyagok vannak, amelyek a daganatos betegségektől is megvédenek.
     
  • Pozitív gondolkodás
    Mivel a tudósok megerősítették, hogy kapcsolat van a stressz és a rák kialakulása között, ezért érdemes pozitív gondolatok segítségével csökkenteni a stresszt, a szorongást. Próbáld ki a mély meditációt, amely segít megtisztítani az elmédet a rossz gondolatoktól.
     
  • Mértékkel igyál sört, bort!
    Furcsán hangzik, de a sör képes megvédeni egy bizonyos szintig a H. pylori baktérium ártalmaitól, amely viszonylag gyakran okoz gyomorrákot. A mértékkel történő borfogyasztás is segít megvédeni az egészségedet.
     
  • Csökkentsd a cukorfogyasztásodat!
    Kerüld az édes üdítőitalokat, ne egyél túl sok édes, cukros finomságot, mert a cukor segíti a rákos sejtek növekedését, szaporodását. Még a zéró cukortartalmú üdítőket se vásárold meg, mert azokban mesterséges édesítőszereket tesznek.
     
  • Menj el szűrővizsgálatokra!
    Ezek a vizsgálatok azt a célt szolgálják, hogy a betegség időben kiderülhessen, ami azért fontos, mert ezáltal a gyógyulás esélye sokkal nagyobb lesz.

Forrás: filantropikum.com
Indexkép: pixabayrudyanderson

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja