SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 rákmegelőző szokás

Családinet [cikkei] - 2018-09-11
A rosszindulatú daganatos megbetegedéseket és azok szörnyű következményeit nem kell senkinek sem bemutatni.
Ritka az a család, ahol akár egy távolabbi rokon ne hunyt volna el rákban. Azonban mindig lehet cselekedni, és nagyon fontos, hogy időben történjen a megelőző intézkedés, így most következzen 10 rákmegelőző szokás.
10 rákmegelőző szokás

 

 • Figyelj oda az étrendedre!
  Fontos az, hogy kevesebb vörös húst fogyassz, több bio gyümölcsöt és zöldséget majszolj, például salátát, káposztát, brokkolit, fokhagymát.
   
 • Fogyassz zöld teát!
  Rengeteg rákvédő hatóanyag van a zöld teában, többek között erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek védik a tüdőt, a melleket, a petefészket és a prosztatát a rákos betegségektől. A zöld tea gyógyhatását a nyugati civilizáció és orvoslás csak most kezdi felismerni, a keleti, ázsiai népek már évszázadok óta fogyasztják.
   
 • Óvakodj a túl erős napsugaraktól!
  Nyáron, a déli órákban ne menj ki napvédőkrém nélkül a napra, mert a káros napsugarak bőrrákot idézhetnek elő. Ha mégis muszáj kimenned a szabadba, viselj pólót, vagy vigyél magaddal napernyőt.
   
 • Biztonságos együttlét
  Az óvszer használatával nem csak a nem kívánt terhességet lehet megelőzni, hanem számtalan betegséget, köztük HPV által okozott méhnyakrákot is. Főként akkor érdemes a rendszeres óvszerhasználat, ha gyakran váltogatod a partnereidet.
   
 • Rendszeres testmozgás
  Mozogj rendszeresen, és sportolj azt, amit leginkább szeretsz, mert így létrejön a mozgás öröme. Ülj biciklire, ússz, kocogj, bármit mozoghatsz, a lényeg, hogy légy aktív.

   
 • Fogyassz halat!
  A legjobbat az egészségeddel akkor teszed, ha a vörös húsok helyett inkább halra váltasz, hiszen a halhúsban nagyon értékes tápanyagok vannak, amelyek a daganatos betegségektől is megvédenek.
   
 • Pozitív gondolkodás
  Mivel a tudósok megerősítették, hogy kapcsolat van a stressz és a rák kialakulása között, ezért érdemes pozitív gondolatok segítségével csökkenteni a stresszt, a szorongást. Próbáld ki a mély meditációt, amely segít megtisztítani az elmédet a rossz gondolatoktól.
   
 • Mértékkel igyál sört, bort!
  Furcsán hangzik, de a sör képes megvédeni egy bizonyos szintig a H. pylori baktérium ártalmaitól, amely viszonylag gyakran okoz gyomorrákot. A mértékkel történő borfogyasztás is segít megvédeni az egészségedet.
   
 • Csökkentsd a cukorfogyasztásodat!
  Kerüld az édes üdítőitalokat, ne egyél túl sok édes, cukros finomságot, mert a cukor segíti a rákos sejtek növekedését, szaporodását. Még a zéró cukortartalmú üdítőket se vásárold meg, mert azokban mesterséges édesítőszereket tesznek.
   
 • Menj el szűrővizsgálatokra!
  Ezek a vizsgálatok azt a célt szolgálják, hogy a betegség időben kiderülhessen, ami azért fontos, mert ezáltal a gyógyulás esélye sokkal nagyobb lesz.

Forrás: filantropikum.com
Indexkép: pixabayrudyanderson

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja