SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Trükkök, amelyek egy nap alatt megszabadítanak a megfázástól

Családinet [cikkei] - 2014-09-17
Amikor jelentkeznek a megfázás első tünetei, egyesek rögtön a gyógyszerekhez fordulnak, mások pedig úgy tartják jónak, ha otthon maradnak és pihennek.
Trükkök, amelyek egy nap alatt megszabadítanak a megfázástól

Lássunk néhány egyéb módszert a betegség gyors megelőzésére, leküzdésére:

Amikor megébredünk reggel és nyomorultul érezzük magunkat a megfázás szimptómái miatt, jó esélye van annak, hogy nem lesz kedvünk zuhanyozni. Pedig egy forró fürdő az egyik legjobb megoldás a problémára. A forró víz alatt nem érezzük azt, hogy fázunk, a gőz pedig megszünteti az orrdugulást. Ezért iktassunk be egy tízperces zuhanyzást, ami után jól törölközzünk meg, majd öltözzünk fel vastagon. Igyunk egy pohár vizet vagy teát sok citrommal.

Pazar reggeli: nagyon fontos, hogy mit eszünk a betegség alatt. Javasolt a narancslé, hogy biztosítsa a szükséges C-vitamin mennyiséget, továbbá antioxidánsokban gazdag szárított gyümölcsök és gabonapehely. További ajánlott ételek: lágy tojás, csirkehús, hal, mogyoró, dió, paradicsom, fokhagyma, valamint menta tea és víz.

Gőzölés: a megfázást legtöbbször bedugult orr kíséri, ami fejfájáshoz, szélsőséges esetben arcüreggyulladáshoz is vezethet. Ezért öntsünk forrásban lévő vizet egy edénybe, és adjunk hozzá néhány csepp eukaliptusz olajat. Állítsuk az edényt stabil felületre, terítsünk törülközőt a fejünkre meg a vállunkra, és hajoljunk előre. Tartsuk az arcunkat körülbelül 45 centire a forró víztől, és lélegezzünk mélyeket az orrunkon keresztül. A felszálló pára fellazítja a váladékot.

Sétáljunk: lehet, hogy nem akarunk kimenni a hidegbe, de egy rövid séta ebéd előtt javíthatja lelkiállapotunkat és erősíti az immunrendszerünket. Ne aggódjunk amiatt, hogy még jobban megfázunk, öltözzünk fel jól. Mikor hazaértünk igyunk egy forró teát, öltözzünk fel vastagon és kényelmesen. Tartsuk melegen a lábainkat, a fejünket és a kezeinket.

Egészséges ebéd: sovány húst, salátát, zöld paszulyt, brokkolit a legajánlatosabb ebédelni. A fehérje erősíti az immunrendszert, így könnyebben legyűrhető a vírus.

Pihenjünk: a gyógyteák és forró folyadékok segítenek a váladék semlegesítésében. Igyunk egy pohár teát és aludjunk legkevesebb 2 órát a meleg és sötét szobában. Amikor felébredtünk, igyunk egy nagy pohár vizet, zuhanyozzunk le forró vízzel, és öltözzünk fel vastagon.

Együnk valami pikánsat: vacsorára csípős ételek fogyasztása javasolt. A gyömbér, a fokhagyma és a csípős paprika antibakteriális és vírusölő hatásúak, ráadásul ezeknek még az ízét is érezzük.

Forró fürdő: zárjuk a napot úgy, ahogy kezdtük, forró fürdővel, ami ellazítja az izmokat. Legkésőbb tízkor feküdjünk le, hisz nagyon fontos, hogy a szervezet feltöltse a lemerült akkumulátorait. A tévénézést felejtsük el, igyunk egy erős teát és aludjunk. Másnapra a múlté a betegség.

Forrás: Filantropikum.com
Fotó: samotrebizan / 123RF Stock fotó

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja