SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A szexuális gondok megbetegíthetnek?

Családinet [cikkei] - 2014-01-22
A jó szex lehet az egészséges, hosszú élet egyik titka - állítja egy amerikai kutatás. Dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat szakembere az összefüggésekről és az orvosi segítség jelentőségéről beszélt.
A szexuális gondok megbetegíthetnek?

A frusztráció rövidíti az életet

A szex, az egészség, a fiatalosság és a hosszú élet összefüggéseit egyelőre még csak a gyümölcslegyeknél sikerül bizonyítania a Michigan Egyetem kutatóinak. A Science című lapban megjelent tanulmány azokat a hímnemű gyümölcslegyeket vizsgálta, akik érzékelték a nőnemű egyedek feromonjait, de nem volt lehetőségük találkozni velük. A következmények drámaiak voltak: a zsírraktárak gyors csökkenése, az éhezésnek való ellenállás kimerülése és sok stressz. A szexuálisan frusztrált legyek ennek eredményeképpen rövidebb ideig is éltek. Ha viszont létrejöttek a randevúk, az visszafordította az egészségkárosító és öregedést elősegítő hatásokat. A kutatás vezetői szerint ezek a megfigyelések segítenek megérteni, hogyan függ össze az érzékelés és a fiziológiai állapot, valamint azt, hogy ezek agyi integrációja hogyan hat az egészségre és az életkilátásokra.    

Az összefüggések tagadhatatlanok

- Emberi viszonylatban már számos összefüggést sikerült azonosítani a kielégítő szexuális élet és az egészségi állapot közt – ismerteti dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat nőgyógyásza. – Az bizonyos, hogy a szexuális tevékenység fokozza a nemi hormonok termelődését: férfiaknál a tesztoszteron, nőknél az ösztrogén szintjét. Ez mindenképpen jótékonyan hat a fogamzóképességre, a nőknél pedig az ösztrogén hatására enyhülhetnek a premenstruációs szindróma hatásai. A szexuális aktus és az orgazmus során a légzésszám és a szív munkája fokozódik, a pulzus megemelkedik, a véráramlás gyorsul, a vérnyomás nő. Ezek gyakorlatilag a kardioedzés élettani hatásai is, nem véletlen, hogy kutatások szerint a rendszeres nemi életet élők közt alacsonyabb a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása.

Ezen kívül az orgazmus előtti pillanatokban a szervezetben nagy mennyiségű oxitocin termelődik, amelynek hatására megnő az endorfinok, elterjedt nevükön boldogsághormonok szintje az agyban, melyek erősen befolyásolják a jó hangulatot. A rendszeres, örömteli szexuális élet több kutatás eredményei alapján is jelentősen csökkenti számos pszichés zavar, köztük a depresszió kockázatát.

Beszélnünk kell a bajról!

A szakember gyakran tapasztaltja, hogy a nők párkapcsolatukban nehezebben beszélnek szexuális problémáikról, míg a semleges, szakértő személy előtt megnyílnak és segítséget kérnek.
- Fontos tisztában lenni azzal, hogy a szexualitás körüli gondok – legyen szó a vágy hiányáról, a nedvesedés nehézségeiről, az orgazmus-képtelenségről, vagy bármi másról – bátran megoszthatók a nőgyógyásszal. A felkészült szakember ugyanis meg tudja vizsgálni a fizikális hátteret, felderítheti a szervi okokat, sőt gyakran még párkapcsolati, lelki gondok esetén is segíthet a megoldás keresésében – hangsúlyozza dr. Demjén László, az Oxygen Nőgyógyászat orvosa.  – Ha pedig sikerül helyreállítani a harmóniát, az nem csak a női önbizalmat adja vissza, de gyakran egyéb problémáktól, akár a fejfájástól, emésztési gondoktól, hangulatzavaroktól is megszabadít.

Forrás: www.oxygennogyogyaszat.hu
Fotó:
photostock - FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja