A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jógával a párkapcsolatokért!

Knolmár Marica - 2010-02-18
A mai, modern, zaklatott idők hatékony csillapító, egészségünket támogató elixírjei az ősi, évezredes múltú tanítások. Így a Jóga is, és hála Istennek egyre többen gyakorolják.
Jógával a párkapcsolatokért!

Jógával a párkapcsolatokértMára már felismertük, az ősi Jóga egészségünkre gyakorolt támogató hatását, viszont a Jóga sokszínűsége nem merül ki az ászanák, vagy a lótuszülés kigyakorlásában és az egészséges táplálkozásban, a vegetáriánus étkezésben. A Jóga esetében összetettebb dologról van szó.

Elsősorban arról, hogy az ősi Jóga az élet művészete, eszközünk ahhoz, hogy mindennapi problémáink fölé emelkedjünk. Ebben az esetben testi-lelki-szellemi tisztulásunkról, van szó, melyen keresztül felfedezhetjük azokat az új érzéseket, amelyekre oly nagyon vágyunk: harmónia, öröm, vitalitás és a szeretet.

Ügyetlenül élünk és konfliktusba keverjük magunkat

Emberi kapcsolataink az egyéni válságkezelés, a problémákkal, nehézségekkel való bánásmód hiányosságai tekintetében veszélyben vannak, így pedig a család kis közössége és nagyobb családunk, emberi közösségünk is, Bolygónk is. A szakértők szerint csökken a házasságok, a gyermekszülések száma. Egyre többen élnek egyedül, sok a válás, kapcsolati krízisek, szexuális problémák... Hiányainkkal küzdünk. Jobbat, mást, többet akarunk és aztán szenvedünk, hiszen még az sem igazán jó nekünk, amit már elértünk, mert újra más kell. A fogyasztói attitüd az emberi kapcsolatokat sem kíméli. Mégis, sem a másik embert, sem a világot nem cserélhetjük le, nem dobhatjuk el, vagy nem kapcsolhatjuk ki, akár a tévét, ha nem tetszik az adás, amit közvetít. Rengeteg könnyű út van, azonban a saját félelmeinkkel, frusztrációinkkal, neurózisunkkal való munka nélkül nem haladunk, nem fejlődünk.


Jógával egymásért

Jógával a párkapcsolatokértJóga jelentése és célja a kapcsolódás az egyesülés, melyet életünk minden területén gyakorolhatunk. A Jóga elsősorban az elménket célozza meg, így előnyeit éppen ott élvezhetjük, ahol vagyunk! Jelen esetben a párkapcsolat területén, hiszen olyan eszköz van a birtokunkban, amellyel felszabadíthatjuk és fejleszthetjük a már elfeledett legbelső, tiszta, értékeinket, azokat, melyek építő elemei emberi kapcsolatainknak, párkapcsolatunknak, szexualitásunknak.

Mit adhatunk hozzá emberi kapcsolatainkhoz és párkapcsolatunkhoz a Jóga segítségével?

Adhatunk mélyebb önismeretet, azt, hogy másképpen gondolkodunk magunkról, hogy odategyük magunkat az élet kihívásai elé. Összpontosított figyelmet és türelmet, elfogadást, a testtudatosság fejlesztését és kreativitást, vitalitást, ahogy kitartást és együttérzést is adhatunk. Adjunk esélyt magunknak, adjunk esélyt egymásnak: már ne a sértett, duzzógó, küzdő és elégedetlen gyerek méltatlan szerepeit vegyük magunkra, ne bántsuk, büntessük már magunkat, hanem tanuljunk élni emberibben  = jógázzunk!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja