A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csak a fejem fájt, mégis majdnem meghaltam...

Szigeti Zsuzsa [cikkei] - 2010-01-05
Indulhatna így a történet arról az "egészséges", 15 éves lányról, aki fejfájása miatt már iskolába sem bírt járni, éjjel-nappal fájt a feje, és már a fájdalomcsillapítók sem hatottak.
Csak a fejem fájt, mégis majdnem meghaltam...

Észre vette már, hogy sok esetben minden mást az életében egészsége elé helyez - az élete elé -, mert még az autója újra vaxolása is fontosabb? Autóján a téli és nyári gumicserét lelkiismeretesen elvégzi, és elviszi a kötelező éves szervizre, és megnyugszik, hogy mindent megtett a biztonságos közlekedés és a baleset megelőzés érdekében. De egészsége érdekében is megteszi a szükséges megelőző lépéseket? Ugyanis ez a megelőzés (prevenció) a későbbi krónikus, vagy akár halálos betegség megelőzése.

Autójával tehát megteszi, és az egészségével?
Az egészséges életnek nagyon sok összetevője van. Hiába vásárol méregdrága termékeket és fogyaszt tápláló ételeket, ha mellette mérgezi magát a cigarettával, vagy lényegtelen dolgokon való idegeskedéssel, melyeknek a következményei előbb-utóbb az altatók és vérnyomás csökkentő szerek, amennyiben nem előzi meg azokat egy azonnali infarktus.

Mindezekbe belegondolva meg kell látni, hogy ez nem az Ön hibája! Nem az Ön hibája az, hogy nem tudja nyugodtan fogadni mások ellenséges megnyilvánulásait, és képtelen erőt venni magán, hogy ne gyújtson rá. Mindezekért a társadalom által diktált tempó a felelős, az egyre gyorsabban pörgő mókuskerék.

Amióta ember létezik a Földön és amíg létezni fog, csak egyetlen cél hajtja, hogy boldog legyen. Ezért a vágy az egzotikus nyaralásokra, az új luxus terepjáróra, és a jakuzzira a kertben. Ha valaki ezt nem kapja meg, irigy a másikra, és bosszankodni kezd, hogy neki miért nincs. A társadalom mára már a legősibb dolgot, a természetet annyira maga mögött hagyta, mint egy vak báb rohan tovább, de vajon tudja-e, hová? Ha nem ébred rá a természet apró hívó jeleire és nem tudatosítja, hogy testének és lelkének is szüksége van a természet gyógyerejére, akkor még egy ideig ugyan elutazhat a tengerre és világot láthat, de egy idő után már csak a kórházi ágyon fekve elmélkedhet azon, hogy merre is járt, és a világot csupán fényképeken nézegetheti, mert olyan beteg, hogy alig bír talpra állni. Előbb-utóbb mindenki megöregszik, és az is természetes, hogy az öregséggel azok a tipikus jelek is előjönnek, melyekre azt mondjuk, hogy "már nem vagyok olyan, mint régen", de ne a betegség akadályozza meg Önt idő előtt az élet élvezésében!

A boldogsághoz a természeten át vezet az út
Sokan vannak, akik gyökeresen változtattak az életükön azért, hogy megkapják az élet legnagyobb kincsét, az egészséget. Ehhez nem kell elvonulni egy barlangba, vagy egy odúba a fák közé, hanem élni kell azokkal a természetes módszerekkel, melyek segítenek a betegségek megelőzésében és gyógyításában, támogatják a szervezetet, és szövetségesei lehetnek a nyugati orvostudomány gyógyszeres kezeléseinek.

A természetes eszközök segítségével sokkal ellenállóbbá teheti szervezetét, mert a gyógyszerekkel ellentétben, csak pozitív hatásai vannak. Lelkének gyógyító táplálékot nyújt, hiszen ahogy nyugtat és kikapcsol a tenger, vagy erdő látványa, az alternatív kezelések is ugyanígy hatnak Önre legbelül.

De ami a legfontosabb, hogy mindezt tudatosan tegye. Ne azért vegyen magához bio terméket és táplálék kiegészítőket, vitaminokat, mert az most divatossá kezd válni, és mert más is ezt teszi. Az a vitamin, ami az egyik embernek jó, a másiknak nem az. Nem vagyunk egyformák.

Megveheti a legdrágább autót, fogyaszthat Ön bio terméket nap mint nap, ha soha egy gyógyteát nem kóstolt még, vagy nem tapasztalta, hogy milyen fantasztikus dolgokra képesek a különböző természetgyógyászati terápiák, és sosem élte még át azt a lelki nyugalmat, amit egy napfelkelte, egy harmatos erdei séta, vagy a csillagos ég végtelenség érzése ad. Bárhová elutazhat, bárhová eljuthat, ha ezeket nem tapasztalja meg, nyaralása üres marad, és lelkiekben sem lehet egy egységes "egész-ség", mert a betegségeitől nincs az a luxus autó, és egzotikus nyaralás, mely meg tudná menteni. Egészségesen pedig ha el sem utazik, akkor is élvezheti mindazt, amit a természet kínál és boldog is lehet.

Az említett történetben a lány ugyan nem kapott infarktust, de már 2 hónapja nem járt iskolába és a fejét nem bírta egyenesen tartani, csak feküdt otthon és sírt a fájdalomtól. Minden vizsgálati eredménye negatív lett, az orvosok nem találtak semmilyen elváltozást. A gyógyszerek már nem segítettek. Hosszú fájdalmak után, a természetgyógyászat hozta meg a gyógyírt és a megoldást a betegségére. Ezzel megtanulta, hogy az egészségnél nincs a világon értékesebb kincs: meggyógyult!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja