SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Terápiás lehetőségek az allergia kezelésére

Családinet [cikkei] - 2009-03-18
Az allergiás tünetek megelőzésére kínál lehetőséget a korábbiakban bemutatott immunterápia, fényterápia és allergén kontroll mellett a homeopátia, akupunktúra is. A tünetek megelőzését és kezelését számos életmódbeli változtatás is elősegíti, a lényeg minden esetben, hogy idejében, még a pollenszezon előtt készüljünk fel megjelenésükre!
Terápiás lehetőségek az allergia kezelésére

Homeopátia

A homeopátiás szerek a szervezetre hatnak, az immunrendszer túlfokozott reagálását "csillapítják le" arra az anyagra nézve, ami, vagy amik kiváltják a tüneteket. Alkalmazásukat az év bármely szakában el lehet kezdeni. A tünetek alatt a megfelelő tüneti szereket kell szedni a deszenzibilizáló és alkati kezelés mellett. A tünetmentes periódusban heti, illetve két heti 1 alkalommal kell bevenni a beteg homeopátiás alkati szerét, valamint a deszenzibilizáló homeopátiás gyógyszereket. A tünetek alatt elkezdett homeopátiás terápiával a tünetek csökkenését és teljes megszűnését érhetjük el, azaz az allergénnel szembeni fokozott immunválaszt le lehet állítani. A kezelés bármilyen élerkorban alkalmazható, már kisgyermekkortól kezdve. Nincs mellékhatása és ellenjavallata, más kísérő betegségek mellett lehet használni a homeopátiás terápiát, nincs korhoz sem kötve. Terhesség, szoptatás alatt is alkalmazható.

Akupunktúra

Az allergiás megbetegedések - mostanában jelentkező szénanátha, asztma - kezelésének egyedi megközelítését kínálják a keleti gyógymódok, azon belül is az akupunktúra. Az akupunktúrás kezelés történhet rendkívül vékony tűvel, amely behelyezése fájdalomérzést szinte alig okoz. Lehetőség van a lézerterápiára is, amely fájdalommentesen ingerli az akupunktúrás pontokat. Ez előnyt jelent a gyermekek és az érzékenyebb felnőttek gyógyításában. Az allergiás megebetegedések tüneteinek kezelése lehetséges a tünetek felléptekor, akut esetben. Amennyiben gyógyszermentesen szeretne tüneteitől megszabadulni, a tünetek felléptekor vagy azt megelőzően keressen fel akupunktúrás szakembert.
Nem kell megelégednünk azonban az aktuális allergiás tünetek puszta enyhítésével, azt is kitűzhetjük célul, hogy a szervezet túlérzékenységét egyszer és mindenkorra felszámoljuk. Ez természetesen hosszasabb kezelést, esetenként akár 6 hétig is eltartó rendszeres akupunktúrát igényel. Eredményesebb a módszer, ha a kezelést az allergizáló anyag időbeni megjelenését megelőzően végezzük.

Életmódbeli változtatások

A tünetek kezelésében fontos szerepet játszik az egészséges életmód. Az allergiás panaszok megjelenésében, fokozódásában az egyéni hajlam mellett a testet-lelket érő környezeti hatások (pl. stressz), továbbá a személyen belüli pszichés tényezők (pl. stresszre adott reakció intenzitása) játszanak jelentős szerepet. Kiscsoportos stresszkezelő készségfejlesztő tréning, vagy relaxációs technikák (pl. autogén tréning, jóga) elsajátítása ma már bizonyítottan hatékony eszköze az allergiás panaszok csökkentésének is és kiegészítő gyógyító eljárás tud lenni a betegség kezelésében.
Az egészséges étkezés, a színezékeket és tartósítószereket tartalmazó ételek kerülése szintén fontos szerepet játszik az allergiás panaszok csökkentésében. Törekedjük a természetes alapanyagokból készült ételek fogyasztására, a megfelelő étrend összeállításához kérhetjük dietetikus segítségét is.

Budai Allergiaközpont
www.allergiakozpont.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

55 vidám tavaszi mondóka és versike kicsiknek

Itt a tavasz: ébredeznek az állatok a téli álomból, nyílnak virágok, rügyeznek a fák, csicseregnek a madarak, újraéled a természet. Ünnepeljétek a jó időt játékos, tavaszköszöntő versikékkel - 55 imádni való, vidám verset és mondókát gyűjtöttünk hozzá össze.
Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

Porcukor helyett tisztítószer került az ovisok reggelijébe Pilisborosjenőn

A reggeli után több gyereknek is fájt a hasa, egyikük pedig annyira hányt, hogy kihívták a mentőket.
Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

Meghalt egy egyéves kisfiú, miután hazaküldték az ügyeletről

A szülők szerint a vizsgálat nagyon gyorsan lezajlott, az orvos kúpot írt fel a hányásra, és azt mondta, a kisfiú nincs kiszáradva. Másnap már újra kellett éleszteni, de már nem tudták megmenteni őt.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Lehet-e egészséges egy vegán gyerek? - Ezekre figyelj nagyon!

Mennyire lehet egészséges egy gyerek számára a vegán étrend? Mire figyeljünk, hogy ne alakuljanak ki hiányállapotok, betegségek? Egyáltalán mit javasolnak a szakemberek? Erre kerestük a választ.
A szerkesztő ajánlja