A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Terápiás lehetőségek az allergia kezelésére

Családinet - 2009-03-18
Az allergiás tünetek megelőzésére kínál lehetőséget a korábbiakban bemutatott immunterápia, fényterápia és allergén kontroll mellett a homeopátia, akupunktúra is. A tünetek megelőzését és kezelését számos életmódbeli változtatás is elősegíti, a lényeg minden esetben, hogy idejében, még a pollenszezon előtt készüljünk fel megjelenésükre!
Terápiás lehetőségek az allergia kezelésére

Homeopátia

A homeopátiás szerek a szervezetre hatnak, az immunrendszer túlfokozott reagálását "csillapítják le" arra az anyagra nézve, ami, vagy amik kiváltják a tüneteket. Alkalmazásukat az év bármely szakában el lehet kezdeni. A tünetek alatt a megfelelő tüneti szereket kell szedni a deszenzibilizáló és alkati kezelés mellett. A tünetmentes periódusban heti, illetve két heti 1 alkalommal kell bevenni a beteg homeopátiás alkati szerét, valamint a deszenzibilizáló homeopátiás gyógyszereket. A tünetek alatt elkezdett homeopátiás terápiával a tünetek csökkenését és teljes megszűnését érhetjük el, azaz az allergénnel szembeni fokozott immunválaszt le lehet állítani. A kezelés bármilyen élerkorban alkalmazható, már kisgyermekkortól kezdve. Nincs mellékhatása és ellenjavallata, más kísérő betegségek mellett lehet használni a homeopátiás terápiát, nincs korhoz sem kötve. Terhesség, szoptatás alatt is alkalmazható.

Akupunktúra

Az allergiás megbetegedések - mostanában jelentkező szénanátha, asztma - kezelésének egyedi megközelítését kínálják a keleti gyógymódok, azon belül is az akupunktúra. Az akupunktúrás kezelés történhet rendkívül vékony tűvel, amely behelyezése fájdalomérzést szinte alig okoz. Lehetőség van a lézerterápiára is, amely fájdalommentesen ingerli az akupunktúrás pontokat. Ez előnyt jelent a gyermekek és az érzékenyebb felnőttek gyógyításában. Az allergiás megebetegedések tüneteinek kezelése lehetséges a tünetek felléptekor, akut esetben. Amennyiben gyógyszermentesen szeretne tüneteitől megszabadulni, a tünetek felléptekor vagy azt megelőzően keressen fel akupunktúrás szakembert.
Nem kell megelégednünk azonban az aktuális allergiás tünetek puszta enyhítésével, azt is kitűzhetjük célul, hogy a szervezet túlérzékenységét egyszer és mindenkorra felszámoljuk. Ez természetesen hosszasabb kezelést, esetenként akár 6 hétig is eltartó rendszeres akupunktúrát igényel. Eredményesebb a módszer, ha a kezelést az allergizáló anyag időbeni megjelenését megelőzően végezzük.

Életmódbeli változtatások

A tünetek kezelésében fontos szerepet játszik az egészséges életmód. Az allergiás panaszok megjelenésében, fokozódásában az egyéni hajlam mellett a testet-lelket érő környezeti hatások (pl. stressz), továbbá a személyen belüli pszichés tényezők (pl. stresszre adott reakció intenzitása) játszanak jelentős szerepet. Kiscsoportos stresszkezelő készségfejlesztő tréning, vagy relaxációs technikák (pl. autogén tréning, jóga) elsajátítása ma már bizonyítottan hatékony eszköze az allergiás panaszok csökkentésének is és kiegészítő gyógyító eljárás tud lenni a betegség kezelésében.
Az egészséges étkezés, a színezékeket és tartósítószereket tartalmazó ételek kerülése szintén fontos szerepet játszik az allergiás panaszok csökkentésében. Törekedjük a természetes alapanyagokból készült ételek fogyasztására, a megfelelő étrend összeállításához kérhetjük dietetikus segítségét is.

Budai Allergiaközpont
www.allergiakozpont.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja