1. Sajttorta-falatkák
Hozzávalók:
- ¼ bögre görög joghurt
 - ¼ bögre tejszínes krémsajt
 - 3 teáskanál+1/4 bögre méz
 - 1 teáskanál vanília kivonat
 - 1 bögre kókuszolaj
 - fél bögre cukrozatlan kakaópor
 
A joghurtot, a krémsajtot, a 3 teáskanál mézet és a vaníliát habverővel simára keverjük. Hasonlóan teszünk egy másik tálban a kókuszolajjal, a kakaóporral és az újabb adag mézzel. Egy jégkockatartó aljára kanalazunk a csokis keverékből, ráöntjük a sajtkrémet, majd arra a maradék csokit. 2-3 óra fagyasztás után a külseje megdermed, a töltelék pedig kellemesen krémes marad.
2. Gyümölcsös jégkockák
Hozzávalók:
- narancslé
 - szőlőlé és gránátalmalé ízlés szerint
 - víz
 
A gyümölcsleveket felhígítjuk kis vízzel. A narancslevet elosztjuk a jégkockatartó rekeszeiben, és megfagyasztjuk. Ha megdermedt, szőlőlevet öntünk rá, azt is megfagyasztjuk, majd harmadik rétegnek ráöntjük a gránátalmalevet is. Újabb fagyasztás után a jégkocka szép réteges lesz. Italok ízesítésére használhatjuk fel.
3. Eper csokikosárkában
Hozzávalók:
- 8-10 szem eper (ahány rekesze van a jégkockatartónknak)
 - tejcsoki ízlés szerint
 
Az eprek tetejébe hurkapálcát szúrunk. A csokit gőz fölött megolvasztjuk (a kislány a videóban mikrohullámú sütőben olvasztja meg, de úgy könnyen odaég), és a jégkockatartó aljára kanalazunk belőle egy keveset. Ebbe állítjuk az epreket, vigyázva, hogy túl ne csorduljon a csokikrém. Néhány órára a hűtőbe (nem a fagyasztóba!) tesszük. Vendégváró falatoknak is kiváló.
Az elkészítésüket megnézheted videón is:
Forrás: Millennial Moms / YouTube


	
	
	

	
	
	
	
	
	
	
	
 
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)