A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így készíthetsz a méhlepényedből plüssmackót!

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2022-02-22
Az emberi kreativitás tényleg határtalan. Naponta születnek újabbnál-újabb ötletek, amik elsőre talán meghökkentőnek tűnnek, de valahogy mégis megtalálják a célcsoportjukat. Egy londoni művész úgy gondolta, csavar egyet a plüsskészítés fortélyain, és egy igazán különleges ajándékot talált ki az anyák számára - amit akár ők is elkészíthetnek otthon saját maguknak.
Így készíthetsz a méhlepényedből plüssmackót!

Plüssmackó méhlepényből

Alex Green a méhlepény plüssmackót azoknak az anyáknak ajánlja, akik nem szeretnék elfogyasztani a placentát - sokan ugyanis így tesznek -, hanem hazavinnék magukkal, hogy örökké emlékezzenek a szülés pillanatára.

„Nagyon sok nő egyszerűen megválik ettől a gyönyörű „testrésztől”, én pedig azon gondolkoztam, hogyan lehetne megőrizni” – mondta Green, aki szerint a méhlepényt minden nőnek különleges módon kéne kezelnie.


Hogyan készíts plüssmackót a méhlepényedből?

A folyamat rendkívül egyszerű, igazából bármelyik anyuka megcsinálhatja otthon magának, ha szeretné. Mindössze annyi a dolgunk, hogy a méhlepényt kettévágjuk, majd jó erősen bedörzsöljük tengeri sóval, hogy meggyorsítsuk a száradást. Ezután tannin, vagyis csersav és tojássárgája segítségével konzerváljuk, amik a puhaságán és a rugalmasságán is változtatnak. Ha ezzel kész vagyunk, már is testre szabhatjuk a saját plüssmackónkat.
 

Nem meglepő az anyatejes ékszer sem

A legtöbb anyuka szeretne valamilyen kézzelfogható emléket megőrizni a pici babakorából. Sokan egy tincs hajat tesznek el, vagy az első kihullott fogat - bár ezek teljesen természetesnek hangzanak az anyatejes medálok és az előbb említett méhlepény mackó mellett. Ma már akár gyermekünk köldökzsinórcsonkját is megőrizhetjük ékszerként, ha nagyon szeretnénk.

Te megőriztél valamit gyermekeid babakorából?

Indexkép: The Young Turks / Youtube

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja