A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Most pénteken lesz az Állatkertek Éjszakája

Családinet [cikkei] - 2021-08-26
Most pénteken lesz az Állatkertek Éjszakája a Budapesti Állatkertben. Az este héttől éjfélig tartó eseményen rengeteg állatos látnivaló és élmény várja a közönséget, de lesznek zenés programok, LED show, jégszobrász és tűzzsonglőr bemutató, bátorságpróba, fényfestés és sok más érdekesség.
Most pénteken lesz az Állatkertek Éjszakája

Augusztus 27-én, azaz most pénteken este tartják meg a Budapesti Állatkertben a hagyományos Állatkertek Éjszakáját. A kezdeményezés még 2012-ben indult, így sok családnál már szokássá vált, hogy a nyári vakáció utolsó péntek estéjét az Állatkertben töltik.

A kapukat este 7 órakor nyitják meg az Állatkertek Éjszakájára érkező látogatók előtt: a főbejáraton és az Elefántház melletti kapun is be lehet majd lépni. A különféle programok 11 óra utánig tartanak, és éjfélig lehet majd a kert területén maradni.

A főbb programhelyszínek az Állatkert tíz különböző zónájában lesznek. A főbejáratnál filmvetítés, jégszobrász és tűzzsonglőr bemutató, valamint LED-show várja a nagyközönséget, sőt Kaukázus koncert is lesz ugyancsak a főbejárattal szemben. A Dél-Amerika kifutónál óriáskígyó simogatás, a Pálmaházban trópusi eső lesz, a Japánkertnél testközelből megismerhető meglepetés állatokkal találkozhatnak a látogatók, a Nagy-tó partján pedig az égbolt csodáival lehet ismerkedni távcsöves bemutató keretében. Lesz mókás fókaest, szelfibox, érdekes kertészeti bemutató és elefánttréning is.

A Varázshegyben néhány különleges állatcsoport, például a denevérek vagy az ízeltlábúak világával lehet ismerkedni, de lesz egy izgalmas előadás az állatok „hálószobatitkairól” is. A kert több pontján lesz TapiZoo, azaz tapintható bemutató állati „alkatrészekből”. A Mérgesháznál a kritikusan veszélyeztetett cebui disznók, az óriásteknősök és a kígyók látványetetését is meg lehet nézni, a háziállatokat bemutató Majorságban pedig a városi emberek jó része számára már egzotikusnak számító gazdasági állatokkal lehet majd közelebbről is megismerkedni. Lesz még bátorságpróba, arcfestés és világító talizmán készítés is. A különleges esti hangulatot több helyszínen is látványos fényfestés teszi teljessé.

Állatkertek éjszakája 2021 programok
A plakát kattintásra nagyobb méretben nyílik meg

A részletes program az Állatkert honlapján, illetve közösségi média felületein érhető el. Jegyeket a helyszínen, illetve elővételben is lehet váltani, nemcsak az Állatkert jegypénztárainál, hanem az interneten, a Jegymester.hu felületén is. A jegyeket a gyorsabb belépés érdekében érdemes előre megváltani!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja