SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

6 fergeteges júniusi, nyárindító családi fesztivál

Vincze Vivien [cikkei] - 2021-06-18
Sokáig programok nélkül maradtunk az utóbbi időben, így nem meglepő, hogy az iskolai szünettel és az igazi nyárral együtt a fesztiválok is berobbantak az életünkbe. Mostani válogatásunkban olyan eseményeket gyűjtöttünk össze, amelyek a család minden korosztályának érdekes, színes, változatos és tartalmas eseményeket kínálnak a nyár első hónapjában!
6 fergeteges júniusi, nyárindító családi fesztivál

Nyári családi fesztiválok - 2021

Szeláví! – Pilisborosjenő, június 18-20.

Az élet apró, ám annál boldogabb pillanatainak ünnepére invitálja a családokat a vadonatúj Szeláví! fesztivál Budapest közelében! Szépséges levendulamezők és a Pilisi Parkerdő szomszédságában piknikezhetünk a friss levegőn, pompás környezetben. A család minden tagja jól szórakozhat, lesz zene, tánc, gyermekprogramok, gasztronómia és iparművészeti vásár.

Hogy milyen lesz az élet ebben a 3 napban Pilisborosjenőn, mutatjuk: érkezik majd Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója, fellép Szirtes Edina Mókus, és a Barabás Lőrinc Live Act is. Közös műsorral jelentkezik a Swing á la Django és Horányi Juli, de Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés-irodalmi produkciója, a GrecsóKollár is ott van a kínálatban. A gyerekekről sem feledkeztek meg, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, továbbá Rutkai Bori Bandája is zenél majd nekik. A részletekről és a pontos elérhetőségről itt olvashattok.


Tatai Sokadalom – Tata Angolkert, június 18-20.

Felszabadultan, a domboldalon piknikezhetünk a hétvégén, a tatai népművészeti fesztiválon. Akár a saját plédünkről is megnézhetjük a műsorokat, míg a gyerekek foglalkoztatója, a gasztro- és iparművészeti vásár a tisztáson és az árnyas fák alatt kapott helyet. Lesz kézműves vásár, táncszínház, táncház, a gyerekeket interaktív meseelőadások, Ringató foglalkozás, bábelőadás, társasjátékok, kosaras körhinta és népmese foglalkoztató is várja. A Fellépők között szerepel Gryllus Vilmos és a Kolompos együttes! A részleteket itt találjátok.

 

Ipolyfeszt – Dunakanyar, június 18-20.

Családi programokat, legendás előadókat, templomi hangversenyeket, gyermekműsorokat, vízi és természetjáró túrákat ígér a 12, Dunakanyar környéki település szervezésében megvalósuló fesztivál. A Börzsöny és vidéke, az Ipoly-völgye természeti kincseinek bemutatása, a helyi mesteremberek alkotásai, gasztronómiai és kézműves programok színesítik a kínálatot. A rendezvény legfontosabb célja, hogy bemutassa a táj szépségét, és ráirányítsa a figyelmet a régió eddig fel nem fedezett kincseire. A gyerekeket kerámiafestés, képességfejlesztő játékok, kézműves és Ringató foglalkozások várják. A három nap alatt fellép többek között Nagy Feró és a Beatrice, Deák Bill Gyula és a Balkán Fanatik is. A részletes programokat és helyszíneket itt nézhetitek meg.

 

Magyar Mozgókép Fesztivál – Veszprém, Balatonfüred, Balatonalmádi, június 23-26.

Négy nap mozizással indíthatja a nyarat, aki ellátogat Veszprém környékére a jövő héten! Megújult névvel, időpontban, külsővel és friss premierekkel rendezik meg a hazai filmek új seregszemléjét. A fesztivál célja, hogy bemutassa a legújabb alkotásokat a nagyközönségnek, és a magyar filmes-televíziós szakma találkozója legyen. Szezonindítóként szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmek bemutatóival, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várnak mindenkit jövő héten a három balatoni városban. A programokról és a filmvetítésekről itt találtok bővebb információt.

 

Kaláka Fesztivál – Eger, június 24-27.

Idén is nagyszerű programokkal vár mindenkit a fesztivál Egerben! Délelőtt a gyerekeknek koncertekkel, bábszínházzal és játékprogramokkal készülnek, a „nagyobbak” pedig délutántól egészen éjfélig jobbnál jobb koncerteken vehetnek részt. Fellép többek között Palya Bea, a Magna Cum Laude, a Hot Jazz Band, a Misztrál, Sebestyén Márta és a Besh o drom is. A legkisebbeket szombaton, a Gyerekfesztivál keretében a Kaláka mellett a Veronaki és Bartha Tóni, vasárnap pedig Laposa Julcsi, Gryllus Vilmos és Fekete János Jam várja. Részletes információt itt találtok.


Kőrösi Möggyfesztivál – Nagykőrös, június 25-27.

Főzőverseny, közkedvelt előadók koncertjei, gyermekprogramok színesítik a helyiek szerint páratlanul finom, nagykőrösi meggy tiszteletére rendezett fesztivált! A kicsiknek Tompeti és Barátai koncertezik, de fellép a Tóth Gabi Quartett, Delhusa Gjon, az Apostol együttes és a Magna Cum Laude is. A programokat Möggyes süti receptverseny, városnéző kisvonat, Hagyományörző játékbirodalom, íjászat, termelői piac és régiség kiállítás is színesíti. A részletekről itt olvashattok.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja