SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A hálószoba kialakítása

Kókai Kata [cikkei] - 2006-02-27
A hálószoba kétségtelenül a lakás egyik legfontosabb területe. Ebben a szobában pihenjük ki a nap fáradalmait, s ez az egyik legintimebb helység a lakásban.
A hálószoba kialakítása

A Feng shui elvei szerint a legfontosabb a rend és harmónia. A hálószobában kiemelkedően fontos, hogy a térrendezési alapelveknek megfelelően járjunk el, amikor a szobát berendezzük. Az ajtó, az ablak, a textíliák, az ágy elrendezése, a hálószoba bútorai, s a színek egyaránt fontos szerepet kapnak. A legjobb ha hálószobánkat sikereink irányában helyezzük el (KUA szám alapján meghatározható, pl. 6-os KUA szám esetén a lakás nyugati része a legmegfelelőbb).

Az ágy

Az ágy a pihenést segítő legfontosabb bútordarab. Minél tömörebb és stabilabb, annál nagyobb biztonságérzetet ad, így a pihenést is segíti. Elhelyezését tekintve nem kerülhet ablak alá, mert az erős fény zavarhat az alvásban. Az sem célszerű, ha ajtóval szembe kerül. A legjobb, ha a bejárati ajtótól balra, vagy jobbra lévő falon helyezkedik el.

Nem szabad, hogy az ágy felett szabadon hagyott gerendák legyenek. Ezek akadályozzák a pihenést, így célszerű egy szép anyaggal eltakarni őket. Legalább ilyen fontos, hogy lábunk ne nézzen a mosdó felé.

A hálószoba

Nem szabad tükröt elhelyezni a hálószobában, mert megzavarja az ott alvókat. A túl sok jang szintén hátráltatja a pihenést. Érdemes a falak színének megválasztására is ügyelni. Ezt két szempont alapján is kiválaszthatjuk:

- Saját kedvező elemünk alapján; KUA számunknak megfelelően az elemünkhöz tartozó színt hangsúlyozzuk. Pl. 6-os, vagyis fém elemhez a fehér szín kedvező.
- A szoba elhelyezkedése alapján; ha a szoba északon van, a kék szín kedvező, ha keleten, a zöld. Ha tűz területre esik a szoba, ne hangsúlyozzunk túlzottan ezt az elemet, mert a sok jang energia megzavarja az alvást.

Az ágyneműk kiválasztásánál is fontos szerepet kap a szín. A sötétebb színek kedvezőbbek, mint a világosak. Érdemes egyszínű ágyneműt választani, hiszen egyes minták kedvezőtlenek lehetnek, főleg a modern, absztrakt alakzatok.

Érdemes innen minden, az alvást zavaró tárgyat kiiktatni, rádiót, TV-t és hifitornyot egyaránt. Az elektroszmogot gerjesztő tárgyak nem kedveznek a pihenésnek. A hálószoba az egyik legfontosabb helység, így ezen a területen uralkodjon nyugalom és harmónia, legyen az a helység, mely csak a nyugodt pihenésre szolgál.

A tükrök

A tükör pontosan olyan, mint a kristály, vagy éppen a kaktusz. Jó helyen használva szerencsét hozhat és megóvhat, rossz helyen alkalmazva azonban ellenkező hatása van. A hálószobában elhelyezett tükrök nagy balszerencsét hozhatnak, nem egyszer ez a felelős azért, ha valamelyik fél félrelép. Ha a tükröt nem tudjuk eltávolítani, akkor legalább az alvás idejére takarjuk le egy kendővel. Tükörnek tekinthetjük a tükrös ajtajú szekrényeket is.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja