A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A hálószoba kialakítása

Kókai Kata - 2006-02-27
A hálószoba kétségtelenül a lakás egyik legfontosabb területe. Ebben a szobában pihenjük ki a nap fáradalmait, s ez az egyik legintimebb helység a lakásban.
A hálószoba kialakítása

A Feng shui elvei szerint a legfontosabb a rend és harmónia. A hálószobában kiemelkedően fontos, hogy a térrendezési alapelveknek megfelelően járjunk el, amikor a szobát berendezzük. Az ajtó, az ablak, a textíliák, az ágy elrendezése, a hálószoba bútorai, s a színek egyaránt fontos szerepet kapnak. A legjobb ha hálószobánkat sikereink irányában helyezzük el (KUA szám alapján meghatározható, pl. 6-os KUA szám esetén a lakás nyugati része a legmegfelelőbb).

Az ágy

Az ágy a pihenést segítő legfontosabb bútordarab. Minél tömörebb és stabilabb, annál nagyobb biztonságérzetet ad, így a pihenést is segíti. Elhelyezését tekintve nem kerülhet ablak alá, mert az erős fény zavarhat az alvásban. Az sem célszerű, ha ajtóval szembe kerül. A legjobb, ha a bejárati ajtótól balra, vagy jobbra lévő falon helyezkedik el.

Nem szabad, hogy az ágy felett szabadon hagyott gerendák legyenek. Ezek akadályozzák a pihenést, így célszerű egy szép anyaggal eltakarni őket. Legalább ilyen fontos, hogy lábunk ne nézzen a mosdó felé.

A hálószoba

Nem szabad tükröt elhelyezni a hálószobában, mert megzavarja az ott alvókat. A túl sok jang szintén hátráltatja a pihenést. Érdemes a falak színének megválasztására is ügyelni. Ezt két szempont alapján is kiválaszthatjuk:

- Saját kedvező elemünk alapján; KUA számunknak megfelelően az elemünkhöz tartozó színt hangsúlyozzuk. Pl. 6-os, vagyis fém elemhez a fehér szín kedvező.
- A szoba elhelyezkedése alapján; ha a szoba északon van, a kék szín kedvező, ha keleten, a zöld. Ha tűz területre esik a szoba, ne hangsúlyozzunk túlzottan ezt az elemet, mert a sok jang energia megzavarja az alvást.

Az ágyneműk kiválasztásánál is fontos szerepet kap a szín. A sötétebb színek kedvezőbbek, mint a világosak. Érdemes egyszínű ágyneműt választani, hiszen egyes minták kedvezőtlenek lehetnek, főleg a modern, absztrakt alakzatok.

Érdemes innen minden, az alvást zavaró tárgyat kiiktatni, rádiót, TV-t és hifitornyot egyaránt. Az elektroszmogot gerjesztő tárgyak nem kedveznek a pihenésnek. A hálószoba az egyik legfontosabb helység, így ezen a területen uralkodjon nyugalom és harmónia, legyen az a helység, mely csak a nyugodt pihenésre szolgál.

A tükrök

A tükör pontosan olyan, mint a kristály, vagy éppen a kaktusz. Jó helyen használva szerencsét hozhat és megóvhat, rossz helyen alkalmazva azonban ellenkező hatása van. A hálószobában elhelyezett tükrök nagy balszerencsét hozhatnak, nem egyszer ez a felelős azért, ha valamelyik fél félrelép. Ha a tükröt nem tudjuk eltávolítani, akkor legalább az alvás idejére takarjuk le egy kendővel. Tükörnek tekinthetjük a tükrös ajtajú szekrényeket is.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja