A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Farsangi papírmasé álarc

Családinet [cikkei] - 2006-01-19
Itt a farsang, és már régóta áll a bál, hogy a gyerekek milyen jelmezbe bújjanak. A jövő héten lesz az iskolai ünnepség, és még most sem sikerült eldönteni, hogy kiből mi legyen. (Jaj, most nem a pályaválasztási mizériára gondolok, szerencsére az még odébb van.) Olvasóink tarsolyában szerencsére erre a problémára is volt megoldás. Készítsünk álarcot!
Farsangi papírmasé álarc

Hozzávalók:

- 1 db műanyag álarc gipszkiöntő forma (bármely hobbiboltban beszerezhető)

- gipsz
- gyurma
- alufólia
- krepp-papír
- olló
- tapétaragasztó
- kis bátorság:-)

 

Az elkészítés menete:

A hobbiboltban egy műanyag álarcformát vásároltunk, ebben öntöttük ki gipszből a szükséges mennyiséget. A gipszálarcot a gyerekek gyurmával formázták tovább. (kampós orr, egyszarvú, pikacchu-nak 2 szarv stb.), ezután alufóliát simítottunk a kész formára. Krepp-papírt (más papír is megfelel, nekünk ez vált be, meg rugalmas, jól formázható) szabdaltunk apró darabokra, és tapétaragasztóval 3-4 rétegben felsimogattuk a formára. Száradás után a szilárd formából kivágtuk a szemet, szájat. Ezután, díszítettük (lehet festeni, gyöngyözni, hajat pl tűzőgéppel rátűzni...., gumizni.)

És kész!

Az ötletet Takácsné Évától kaptuk, köszönjük!

www.abbcenter.com/gyermekneveles

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja