SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Pedagógusnap járvány idején: virtuális ajándékötletek

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2020-06-03
A pedagógusnap 2021-ben június 6-re esik. A hagyományos köszöntés 2020-ban elmaradt, idén pedig előfordulhat, hogy a sok hiányzó miatt nem lesz olyan, mint máskor. Az osztály azonban most is kifejezheti kreatív módon szeretetét a tanárok felé - akár digitális formában is.
Pedagógusnap járvány idején: virtuális ajándékötletek

Pedagógusnap: 2021 június 6.


Videóösszeállítás a gyerekekről

A legaranyosabb ötlet, amit az utóbbi időben láttunk egy, az egész osztály összefogásával készült videóösszeállítás volt:

  1. Minden gyerek kivág magának kartonpapírból egy nagy piros szívet. Akinek van, plüssszívet is használhat.
  2. Lehetőleg otthon a kertben, vagy ha erre nincs lehetőség, az utcán mindenki elkészíti telefonnal a következő felvételt: a szívet egy segítő jobb oldalról bedobja a gyereknek, ő elkapja, feláll, felmutatja a szívet, majd bal felé továbbhajítja.
  3. A felvételt mindenki elküldi egy informatikus vénával megáldott szülőnek, aki egy videószerkesztő program segítségével egybeszerkeszti őket. Így a végén az összeállítás olyan benyomást fog kelteni, mintha a gyerekek a szíveket sorban egymásnak dobálnák.
  4. A végére egy hangulatos aláfestő zenét keverünk.

Hasonló videóösszeállítás készíthető úgy is, hogy a gyerekek nem szívet, hanem plüssmackót dobálnak, vagy „átadnak” egymásnak valamilyen képet vagy feliratot. A lényeg, hogy összefogással, mégis személyes kontaktus nélkül történjen az alkotás.


Videó az osztály legszebb pillanatairól

Főleg végzős (negyedikes, nyolcadikos, érettségiző) osztályok esetében lehet megható ajándék az osztályfőnöknek az elmúlt évek legszebb, legviccesebb pillanataiból készített videóösszeállítás. Garantált, hogy szem nem fog szárazon maradni.


Tablókép felirattal

Az osztály kiválaszt egy feliratot vagy egy mondatot („Marika néni, szeretünk”, vagy bármi hasonlót), ami pontosan annyi betűből áll, ahány gyerek jár az osztályba. A betűket felosztjuk a gyerekek között, és mindenki felrajzolja a sajátját, amilyen szépen csak tudja, egy A4-es lapra. A gyerekeket úgy fényképezzük le, hogy a betűjüket maguk előtt tartják, és az egészet egy nagy képpé montírozzuk össze.


Egy csokor virággal az igazi

Most, hogy már nem olyan szigorúak a korlátozások, talán megoldható, hogy élőben is felköszöntsük az osztályfőnököt. A pedagógus személyiségétől is függ, mennyire vevő arra, hogy meglepetésként vagy egy előre egyeztetett időpontban ellátogasson hozzá az osztály vagy egy-két gyerek, és átadjanak neki egy csokor virágot. A legszebb és legszemélyesebb, ha valamelyik gyerek kertjének a virágaiból állítjuk össze a csokrot.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: congerdesign / pixabay

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja