A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fehér szakáll, piros kabát, zöld szemlélet

Családinet [cikkei] - 2007-12-06
Daganatos beteg gyermekek arcára csalt mosolyt az ÖKO-Mikulás
Fehér szakáll, piros kabát, zöld szemlélet

Az ÖKO-Mikulás idén is meglátogatta azokat a beteg gyermekeket, akik kórházban kénytelenek várni a Mikulás érkezését. A külsőre hagyományos, piros kabátú, nagy fehér szakállú, ámde zöld szemléletű, azaz környezetvédő ÖKO-Mikulás nemcsak csokit, cukrot, piros almát és mogyorót helyezett el a kisbetegek fényesre pucolt csizmájában, de a környezetvédelemre és a szelektív hulladékgyűjtésre oktató kiadványok is előkerültek zsákjából. Az ÖKO-Pannon Kht. Mikulása ismét ÖKO-Pannával, a kht. oktatóprogramjának közkedvelt mesefigurájával látogatta meg a beteg gyermekeket. Az ÖKO-Mikulás idén a Semmelweis Egyetem II. sz. (Tűzoltó utcai) Gyermekklinikájának onkológiai, valamint a Heim Pál Gyermekkórház belgyógyászati osztályán gyógyuló gyermekeknél járt. A II. sz. Gyermekklinika kis lakóinak az ÖKO-Pannon Kht. szervezésében a Maskara Társulat egy Mikulás műsort is bemutatott annak érdekében, hogy a Mikulásra való várakozás örömteli pillanatai minél gyorsabban teljenek számukra.

A Mikulás és Karácsony a gyermekek által leginkább várt ünnepek az évben. Számos gyermek azonban kénytelen ezeket a családi ünnepeket szüleitől távol, a kórház falai között tölteni. Ezért az ÖKO-Pannon Kht. Mikulása, az ÖKO-Mikulás most a kórházban legtovább tartózkodó daganatos kisbetegeket igyekezett meglepni, megpróbálva feledtetni velük betegségük nehéz perceit.

Magyarországon jelenleg csaknem 2.500 gyermek szenved valamilyen daganatos betegségben. A daganatos beteg gyermekek felépülése nagyon hosszú folyamat, a kicsik kénytelenek sokszor 9-10 hónapot is kórházban tölteni. Az ÖKO-Mikulás szeretné e  varázslatos napon elterelni a gyermekek figyelmét a fájdalomról, és mosolyt varázsolni a betegséggel küzdő kis arcokra.

A zöld szemlélettel rendelkező, fehér szakállú és piros kabátos jóságos ÖKO-Mikulás zsákjában nemcsak édesség, piros alma és mogyoró, de számos hasznos, a környezeti nevelést segítő olvasnivaló, kifestő, munkafüzet is meglapult. A szervezők a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis lakóinak a Maskara Társulat Mikulás műsorával kedveskedtek.

„Az ÖKO-Pannon Kht. kifestői és munkafüzetei segítségével a gyerekek játszva ismerkedhetnek meg a szelektív hulladékgyűjtés alapjaival, miközben hasznosan töltik el a lábadozás napjait”– mondta Pribelszki Edina, az ÖKO-Pannon Kht. kommunikációs csoportvezetője

Az ÖKO-Pannon Kht. hulladékgazdálkodási, pedagógiai és kommunikációs szakemberek bevonásával egy komplex szelektív hulladékgyűjtési oktatóprogramot dolgozott ki a 4-14 éves korú gyermekek számára, amelynek segítségével játékosan elsajátíthatják a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos ismereteket. A szakemberek célja a lakossági tájékoztatás erősítése, ezen belül a gyerekek környezet iránti felelősségtudatának kialakítása. Az oktatócsomag óvodás és általános iskolás korú gyerekeknek szóló kiadványokból, tanári segédanyagokból, oktatófilmből, valamint egy interaktív mesejátékból áll.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja