SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Új funkciókat kapott a Semmelweis HELP applikáció

Családinet [cikkei] - 2023-11-06
Válaszul a felhasználói igényekre két új funkcióval bővült a Semmelweis Egyetem ingyenes tünetellenőrző applikációja. A Semmelweis HELP használói immár a hozzájuk legközelebb eső sürgősségi ellátóhelyet is egy gombnyomással megtalálhatják a surgossegi.info és a Semmelweis HELP együttműködése révén. Emellett az eddig csak a webalkalmazáson elérhető tudástár mostantól a mobilapplikáció felületén is látható. Az alkalmazás frissítésével október 26-tól érhetőek el az új funkciók.
Új funkciókat kapott a Semmelweis HELP applikáció

A Semmelweis HELP applikáció 2023 júniusában mutatkozott be a nagyközönség előtt, azóta több mint 130 ezren használták. A Semmelweis HELP projekt célja, hogy egy olyan megbízható döntéstámogató eszközt adjon a lakosság kezébe, amellyel a szülők, nagyszülők segítséget kaphatnak ahhoz, hogy a gyermek észlelt tünetei milyen szintű egészségügyi ellátást igényelnek: otthon lássák el, forduljanak háziorvoshoz rendelési időben, menjenek sürgősségi ellátóhelyre, vagy hívják azonnal a 112-es telefonszámot.

A felület első körben több mint 220 gyermekbetegség mintegy 600 tünetét tartalmazza, vagyis szinte teljes egészében lefedi a gyermekbetegségek terén előforduló legjellemzőbb akut helyzeteket.

„Az elmúlt hónapokban 131 ezren használták az alkalmazásokat, tőlük számos visszajelzést, értékelést, fejlesztési ötletet kaptunk. Sok esetben merült fel az az igény, hogy a tünetellenőrzés és az ápolási útmutatók mellett további kézzelfogható és hasznos segítséget jelentene a felhasználóknak, ha az eredményoldalon nem csak arra vonatkozóan kapnának javaslatot a szülők, hogy keressenek fel egy sürgősségi ellátót, hanem abban is tudnánk segíteni őket, hogy pontosan hova mehetnek. Így a surgossegi.info csapatával kötött együttműködés révén ezt a funkciót is beépítettük a Semmelweis HELP felületre, illetve onnan is elérhető a mi applikációnk” – mondta el Kovács Eszter. A Semmelweis Egyetem sajtókommunikációs igazgatóhelyettese, a Semmelweis HELP projektvezetője hozzátette: ugyancsak felhasználói kérés volt, hogy az eddig csak a webes felületen hozzáférhető, 220 betegség leírását és a hozzájuk tartozó teendőket listázó tudástár a mobilappban is használható legyen.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora hozzátette:

"A mobil és a webalkalmazás célja, hogy ellenőrzött forrásból származó, hiteles és közérthető információt adjon a gyerekek egészségi állapotáról. Így amikor az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) részéről megfogalmazódott a javaslat, hogy a két felületet kössük össze, kollégáim azonnal megkezdték az egyeztetést a surgossegi.info alapítójával, mert a betegutak segítése is ezt a célunkat támogatta."

Németh Franciska egészségügyi kommunikációs szakértő, ápoló, a surgossegi.info alapítója kiemelte: az általuk létrehozott, az egész ország területét lefedő felületet az a valós igény hívta életre, hogy a betegeknek sokszor komoly problémát jelent megtalálni a megfelelő ellátóhelyet egy adott egészségügyi problémával kapcsolatban. „A hova kérdésre szeretnénk válaszolni kisebb, akut egészségügyi problémák esetén, hogy például hol van a szemészeti ügyelet vagy a gyerektraumatológiai ügyeleti ellátás a mai napon” – magyarázza a szakember.

Németh Franciska felidézi, hogy a kezdetektől kérdezték tőlük a felhasználók, ki tudnák-e egészíteni a weboldalt tünetellenőrző funkcióval, de erre már nem volt kapacitásuk, mert szerették volna a vállalt feladatukat (ügyelet- és gyógyszertárkereső) kellő felelősséggel és alapossággal végezni.

Így számukra nagyon jó lehetőség a Semmelweis HELP-pel való együttműködés, hiszen éppen azt a területet öleli fel az applikáció, ami náluk nem volt, de a betegek részéről mindig is igényként merült fel.

„Vannak a hazai digitális egészségügyben nagyon jó, de sokszor egymástól elszigetelten működő kezdeményezések, ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a fenntarthatóság jegyében hasznos, ha a meglevő és már bizonyított felületeinket egymást erősítve használjunk fel, és nem feltétlenül egy újat hozunk létre” – mondta el a surgossegi.info alapítója.

A Semmelweis HELP nevezett az „Az Év Honlapja” pályázatra „Az év applikációja” kategóriában. A díjat szakmai zsűri ítéli oda, de ezzel párhuzamosan fut egy közönségszavazás is. Az összes, különböző kategóriában induló pályázó között egyetlen Közönségdíjat osztanak ki. A verseny ideje alatt Az Év Honlapja oldalán, Facebook azonosítással lehet szavazni a Semmelweis Helpre ide kattintva.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

A háziorvos azt mondta a gyerek panaszaira, hogy influenzaszerű vírus. Majd miután nem javult a gyerek állapota, keresztet vetett és azt mondta, ő nem Jézus, hogy egy nap alatt meggyógyítsa a lányt. Az ügyeletről is hazaküldték őket, két órával később pedig a sürgősségire siettek vele, de hiába szállították át a nyíregyházi kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
A léleklátás művészete

A léleklátás művészete

A modern világban, ahol a tudományos magyarázatok uralkodnak, és az érzelmeink háttérbe szorulnak, egyre nő az igényünk a mélyebb, személyes megértésre. Az emberi lélek bonyolult labirintusa kifürkészhetetlen, és néha szükségünk van valakire, aki képes "belénk látni", segít eligazodni érzelmeink és gondolataink összekuszálódott gubancain. Ez a segítség érkezhet egy bölcs baráttól, pszichológustól, vagy akár egy különleges képességekkel rendelkező léleklátótól.
Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

A reflux bár igen gyakori és jellegzetes tünetekkel járó betegség, azonban az esetek egy részében nehezen diagnosztizálható. Ennek oka, hogy esetenként egyáltalán nem tipikus tünetekkel jelentkezik. Ha ismerjük ezeket a nem típusos tüneteket, akkor felmerül bennünk a reflux gyanúja és tudjuk, hogy orvoshoz - leginkább gasztroenterológushoz - kell fordulnunk. A betegséget ugyanis mihamarabb kezelni kell, mert az elhanyagolt reflux nemcsak megnehezíti a mindennapokat, de komoly szövődményeket is okozhat.
A szerkesztő ajánlja