A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Intenzív osztályon a világ legidősebb kismamája

Kercsó Dorottya - 2019-09-18
Gyermekei születése után intenzív osztályon ápolják a 74 éves asszonyt és 78 éves férjét, aki szívinfarktust kapott.
Intenzív osztályon a világ legidősebb kismamája

A világ legidősebben szülő asszonyát, a 74 éves indiai Erramatti Mangayammát a biztonság kedvéért intenzív osztályon tartják, mióta világra hozta ikerlányait. Férje, a nála négy évvel idősebb Raja Rao a szülés után nem sokkal szívinfarktust kapott, így ő is kórházban van – írja a Sun.

A pár 1962-ben házasodott össze, és 57 évet vártak a gyermekáldásra. Eredetileg örökbefogadáson gondolkodtak, az orvosok azonban inkább a mesterséges megtermékenyítést javasolták nekik, tekintettel az asszony remek fizikai állapotára. Igaz, a feleség tíz évet letagadott a korából.

Mivel Ermatti már 25 éve nem menstruál, donor petesejteket termékenyítettek meg a férje hímivarsejtjeivel. Már az első beültetés sikeres volt, így szeptember 5-én császármetszéssel világra jöttek az ikerlányok.

Közvetlenül a szülés után a büszke apuka még boldogan tudatta a sajtóval, hogy Isten kegyelméből két lánygyermekkel bővült a családjuk. Másnap azonban összeesett.A rokonság bejelentette, hogy szükség esetén felnevelik a lányokat.
 

Hatvan felett anyává válni

Noha Erramatti Mangayamma jelenleg a legidősebb nő a világon, aki gyermekeknek adott életet, Indiában esete nem példa nélküli. Honfitársa, Daljinder Kaur 72 évesen hozta világra a fiát 2016-ban. Három évvel később bevallotta, hogy a teste már nehezen bírja a kisgyermekneveléssel járó megterhelést, folyamatosan magas vérnyomással és ízületi problémákkal küszködik.

2006-ban a spanyol Maria del Carmen Bousada de Lara 66 éves korában szülte meg ikerfiait. A nőt egy évvel később rákos megbetegedéssel diagnosztizálták, és gyermekei hároméves korában elhunyt.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: youtube

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja