A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tizenegy óvónő mondott fel egy káposztásmegyeri óvodában

Kercsó Dorottya - 2019-07-16
A pedagógusok vezetőváltás miatt döntöttek a távozás mellett - írja az Újpesti Hírmondó.
Tizenegy óvónő mondott fel egy káposztásmegyeri óvodában

Tizenegy óvópedagógus mondott fel a káposztásmegyeri Bőrfestő óvodában. A távozó óvónők közül többen már az alapítás óta ott dolgoztak, ketten közülük mesterpedagógusok, óriási szaktudással. Egy dajka néni a nyugdíjazását kérte.

A távozó óvónők mindannyian a vezetőváltással indokolták a döntésüket. Az új vezető másfél éve került az intézménybe, és idén tavasszal nevezték ki az óvoda élére annak ellenére, hogy még csak pedagógus 1 minősítéssel rendelkezik, a 2-es fokozatot most ősszel fogja megszerezni.

Az egyik kilépő óvónő az Újpesti Hírmondónak azt mondta: az új vezetéssel egy másfajta szemlélet is érkezett az óvodába, amellyel a pedagógusok nem tudtak azonosulni. Mint fogalmazott, innentől fogva „fontosabb volt a Spar kuponok és a műanyag mosószeres flakonok gyűjtése, mint az új köznevelési törvénynek való megfelelés.”

Az intézményt elhagyó munkatársak könnyedén találtak új állást a XIII. kerületben és Dunakeszin.

Frissítés!

A ujpest.hu szerint szándékos rémhírterjesztés zajlik az óvodában történtekkel kapcsolatban. A valóság az, hogy a korábbi vezető nyugdíjazása miatt új vezetői pályázatot írtak ki, amelyre három jelentkezés érkezett. A dolgozók többsége a szavazáson Enyedi Ágotát támogatta, amellyel az önkormányzat is egyet értett, így őt nevezte ki óvodavezetőnek, a másik két jelentkező azonban nem tudott belenyugodni a döntésbe, és beadták a felmondásukat, egyikük pedig a többi kollegáját is erre biztatta. Szeptembertől tíz új óvónő kezd az intézményben, így jelenleg összesen két betöltetlen álláshelyük van, de már arra is vannak jelentkezők. A Bőrfestő Óvoda zavartalan működése tehát továbbra is biztosított, a fluktuáció nem nagyobb a többi intézményben megszokottnál.

Kapcsolódó cikkünk:

Miért nem vették fel a gyerekemet az óvodába/iskolába?

Kép: Google Street View

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja