A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az érettségi megalapozottabb képet nyújt, mint a régi felvételik

Családinet [cikkei] - 2017-07-27
A mostani rendszerben már nem kell külön felvételi eljáráson átmenniük a diákoknak, ha felsőoktatási intézménybe szeretnének bejutni, és ez megalapozottabb képet nyújt a tudásukról, mint a régi metódus - mondta Stéger Csilla, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese szerda délután az M1 aktuális csatornán.
Az érettségi megalapozottabb képet nyújt, mint a régi felvételik

Az elnökhelyettes szerint az érettségit nagyon komoly minőségbiztosítás mellett állítják össze, majd szakértő bizottságok tesztelik csoportos mintavétel segítségével.

"Tehát azt gondolom, hogy ezek az eredmények, amelyek érettségi alapúak, sokkal megalapozottabban mérik a jelentkezők tudását (...), mint például egy beszélgetés egy éppen aktuális témában egy oktatóval" - mondta.

Hozzátette, ugyanakkor a művészeti szakokon még mindig van felvételi, amely szükséges.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy az előző rendszerben érettségizett jelentkezők eredményei középszintűnek felelnek meg, ezért - ha valaki olyan szakra szeretne bejutni, amely megköveteli - újra kell vizsgáznia emelt szinten az érintett tárgyakból. 

Idén egyébként 75 éves a legidősebb felvételiző - közölte.

Forrás: MTI
Fotó: sunganga / pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja