A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Babahoroszkóp 5. rész - Oroszlán baba

Pagács György [cikkei] - 2011-10-11
Bizonyára minden szülő tudja, hogy gyermeke milyen csillagjegyben született, azt viszont már kevesebben tudják, hogy ebből eredően milyen tulajdonságok jellemzőek a gyermekre. Sorozatunkkal ebben szeretnénk segíteni...
Babahoroszkóp 5. rész - Oroszlán baba

oroszlan_babaAz Oroszlán jegyű gyermek már az első hetektől kezdve kimutatja vérmérsékletét. Dühkitörései hatásosak, de hamar elmúlnak. Később ha a cumisüveg nem áll rendelkezésére, azonnal tudtára adja környezetének. Igazi egyéniség, mosolygós, szereti produkálni magát, szórakoztató jelenség, igyekszik másokat is jókedvre deríteni. Imádja ha a figyelem középpontjában lehet. Állandó cselekvésre van szüksége, ha a szülei pihenésre vagy nyugalomra vágynak, akkor hamar rá kell döbbenniük, hogy gyermekükkel ez nem megy. Már nagyon korán társas lény, de a magány sem riasztja el, ő dönti el, hogy egyedül akar maradni vagy sem. Mindig talál valakit, akivel beszélgethet. Derűs természete és hirtelen felbuzdulása már nagyon hamar megmutatkozik, mindig kifejezetten bájos. Szervezőkészsége szintén korán megnyilvánul, de a szülőknek figyelniük kell gyermekük vezérségre irányuló hajlamát.

Amint kiszabadul a járókából, azonnal felfedező útra indul, ezért nagyon kell figyelni rá. Nem viseli el a mások által kinőtt vagy megunt ruhákat, játékokat, neki mindenből új kell és az csillogjon. Ha több gyermek van egy szobában, akkor számára ki kell jelölni a helység egyik részét, ami az ő területe. Öltözködésben is igényes, szereti a szép és divatos holmikat, szívesen jár látogatóba a rokonokhoz vagy barátokhoz, de lényeges, hogy ő legyen a társaság középpontja. Ha szerepel meg kell dicsérni, de a negatív kritikát nem viseli el, hangosan tiltakozik ellene. Játékvásárlásnál figyeljenek rá, mert neki az kell a kirakatból, ami a legdrágább és legfényesebb. Nagyon önfejű kiskorában, ezért rá kell venni, hogy hallgassa meg mások véleményét is. Korán jelentkezik nála a makacsság is, ami az erős akarata miatt van, ha valamibe belekezd, azt végre is hajtja. Ha mesélnek neki, kérjék meg, hogy a mese egyik részétől ő folytassa a történetet, mert hatalmas a fantáziája.

A családi ünnepek nagyon fontosak a számára, ezek alakítják a jellemét. Az összetartozás élménye, az, hogy mindig számíthatnak egymásra a családtagok jóban és rosszban is, neki hatalmas biztonságot jelent.

Magabiztossága azonban nem olyan erős, mint amilyennek látszik, ha valaki komolyan kritizálja egy-egy munkáját, gyorsan gyengévé válik. Ha erre sor kerül, a bírálat kedvesen, humorosan hangozzék el, különben súlyosan megbánthatják önérzetét. Lelkesedése sosem apad ki, ha a gyerek érdeklődik valami iránt, valószínűtlen, hogy valaha is abbahagyja. Így hát érdemes és rendkívül fontos bátorítani már az első kedvteléseket is. Mindig az élet napos oldalára vágyik majd, hajlamos a bolondozásra de nagyon kitartó természetű. Erős a függetlenségi és kalandvágya, barátkozó típus de mindig főnök akar lenni. Kreatív, kedveli a zenés és csillogó játékokat, a dobot. Szereti a társaságot, mindig éhes a szeretetre. határozott egyéniség, mindig tudja mit akar. Bízik magában és másokban is, az igazságérzete fejlett. Nem szereti ha a játékban csalnak, ő mindig betartja a játékszabályokat.

Babahoroszkóp 1. rész - Kos baba


Babahoroszkóp 2. rész -Bika baba
Babahoroszkóp 3. rész - Ikrek baba
Babahoroszkóp 4. rész - Rák baba
Babahoroszkóp 6. rész - Szűz baba
Babahoroszkóp 7. rész - Mérleg baba
Babahoroszkóp 8. rész - Skorpió baba
Babahoroszkóp 9. rész - Nyilas baba
Babahoroszkóp 10. rész - Bak baba
Babahoroszkóp 11. rész - Vízöntő baba
Babahoroszkóp 12. rész - Halak baba

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja