A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kakaós kalács

Kovács Anna - 2011-06-03
Vajjal, lekvárral megkenve nagyon finom uzsonna.
Kakaós kalács

Hozzávalók:

1 kg liszt
3 kanál cukor
6 dkg élesztő
½ liter tej
50 db édesítő tabletta
1 vaj
1 vaníliáscukor
3 tojás
1 dl olaj
10 dkg mazsola
3 evőkanál kakaó
1 kávéskanál só.

Elkészítése:
 
A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe fészket készítünk ebbe beleteszünk 3 evőkanál cukrot, a langyos tej felét és az élesztőt. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a többi langyos tejet, amibe az édesítőtablettát feloldottuk, és a többi hozzávalót a kakaó kivételével.

Miután összedolgoztuk, a tésztát elfelezzük és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót.

kakaoskalacs kakaos_kalacs

Fél órát pihen, majd a két tésztát külön-külön kisodorjuk, egymásra fektetjük és feltekerjük, majd kettévágjuk és 2 db formába vagy ha az nincs, gáztepsibe helyezzük, még fél órát pihen, és azután 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készül el.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja