A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Császármorzsa

Kovács Anna [cikkei] - 2011-06-02
Egy morzsa sem marad a tányéron...
Császármorzsa

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 6 evőkanál búzadara
  • 7 dkg liszt
csaszarmorzsa_keszeitesEzeket összekeverjük, majd 1 órán keresztül pihentetjük, hogy a búzadara bedagadjon.
4 db tojást szétválasztunk a sárgáját 1 evőkanál porcukorral kikeverjük, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük. A tojássos masszát a búzadara tej keverékéhez adjuk, majd végül a tojásfehérjét is lazán beledolgozzuk.
 
Ezután teflonedényben 5 dkg vajat olvasztunk, beleöntjük a masszát, lassú tűzön kevergetve morzsás állagúra főzzük. A főzési idő kb 30 perc.
 
Tálaláskor porcukrot és lekvárt kínálunk hozzá.

2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja