A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Eldobható társadalomban élünk...

Kerékgyártó Andrea - 2019-02-01
Eldobható társadalomban élünk. Igaz ez a használati tárgyainkra és az emberi kapcsolatainkra is.
Eldobható társadalomban élünk...

Gyerekkoromban még nem volt így. Nekem eszembe se jutott, hogy nem akarok betegen pár napot otthon maradni, mert akkor mire visszamegyek a suliba a barátnőm már rám se fog nézni. Amikor ezt hallottam ismerős kislányoktól kicsit kétkedtem. Hiszen mi történhet pár nap alatt, ami miatt egy barátság kiüresedik?

Aztán a sors úgy hozta, hogy saját bőrünkön kellett megtapasztalnunk, hogy egy barátság valóban egyik pillanatról a másikra eldobható, lecserélhető. Néhány hete még azt mondta Fanninak a kis barátnője, hogy a világon mindenkinél jobban szereti és elválaszthatatlan barátok voltak. Az óvó nénink is azt mondta, reméli, hogy ez a barátság az ovi után is megmarad, mivel ritka az ilyen szoros szövetség ebben a korban. Én is azt terveztem, hogy megőrizzük ezt a szép barátságot.

Aztán egy pénteken arra mentünk be, hogy Fanni barátnője összenőtt egy kisfiúval. Azóta szinte rá sem néz Fannira, ma reggel a köszönését sem fogadta. 
Fanni szíve meghasadt. Ő tényleg komolyan vette ezt a barátságot. Amikor otthon szívettépően zokogott, vele zokogtam én is.

A legnehezebb, hogy ezúttal nem tudom elmagyarázni neki miért történt mindez. Mivel én sem értem. Elképzelni sem tudom mi történt abban a fél órában, amivel később értünk be azon a pénteken. Hiszen csütörtökön még örök barátok voltak.

Az ismerős kislányok szavait viszont már értem. Értem miért nem akarnak kimaradni a barátságból egy percre sem. A mai világban úgy látszik röpke fél óra is elég ahhoz, hogy egy barátság csúfos véget érjen.

Forrás: Lányomnak az életről
Kép: MariangelaCastro / Pixabay

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja