A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Miért szüljek? - A lehető legjobb indok a gyermekvállalásra

Kerékgyártó Andrea - 2017-09-05
Későn váltam anyává. Nekem nem ketyegett a biológiai órám. Nem éreztem szükségét, hogy a gyerekem által nyomot hagyjak magam után a világban és az sem motivált, hogy idős koromban legyen, aki gondoskodik rólam. A munkámat is imádtam, így annak sem éreztem szükségét, hogy néhány évig otthon babázhassak.
Miért szüljek? - A lehető legjobb indok a gyermekvállalásra

Az ismerős anyukák ezeket az érveket hozták fel, amikor a gyermekvállalásról kérdeztem őket, de én egyiket sem éreztem magaménak.

Aztán a férjem előhozakodott a baba témával. Mivel én nem vágytam gyerekre, kértem, hogy magyarázza el Ő miért szeretne. Olyan indokot mondott, ami végre engem is megérintett. Azt válaszolta, hogy azért vágyik gyerekre, hogy megadhassa neki azt a rengeteg szeretetet és élményt, amiben neki része volt.

Nekem is varázslatos gyerekkorom volt, és a gondolat, hogy ezt a gyermekemnek megadhatom szíven talált. Végre egy olyan indok, amivel azonosulni tudtam.

Az elmúlt öt és fél év ennek a gyönyörű gondolatnak a szellemében telt. Fanni rengeteg szeretetet és élményt kap tőlünk. A legszebb bók, amit édesanyaként kaptam az, hogy mennyire sugárzik Fanniról, hogy szeretve van.

A nyári szünet bővelkedett az élményekben. A férjemmel azon vagyunk, hogy Fanni is átélhesse azokat a csodákat, ami nekünk gyerekkorunkban örömöt okozott. Így elvittük cirkuszba és moziba, utaztunk a Gyermekvasúton és jártunk az Állatkertben. Lovagolt, pónit, kecskét és malackát simogatott. Hatalmasakat pancsoltunk a Balcsiban. A legjobb móka természetesen az volt, amikor ugráltunk a hullámokban.

Mielőtt valaki a szememre vetné, hogy ezek bizony nem olcsó mulatságok, elmondom, hogy a legnagyobb élményt olyan dolgok jelentették Fanninak, amik nem kerülnek semmibe.

Csodálatos napokat töltöttünk a Margitszigeten a nagyszülőkkel, unokatesókkal és barátokkal. A BKV menetrendszerinti járatával kihajóztunk a Rómaira, ahol kagylókat és kavicsokat gyűjtött. Végigjártuk a város legszuperebb játszótereit. Mezítláb, lobogó hajjal, sikítva rohangált a barátaival. Sárkányt eregetett és sárban dagonyázott. A barátaival bokorházat építettek és fára másztak. Társasjátékoztunk, diafilmet vetítettünk és összebújva mesét olvastunk. Éjjel zseblámpafénynél cicát sétáltattunk, közben csodáltuk a csillagos eget. Sünit és mókust lestünk. Meglátogattuk az ovis barátait és egy csodálatos napot töltöttünk el együtt.

Csodálatos, emlékezetes nyarunk volt. Olyan, amilyenben a férjemmel nekünk is részünk volt gyerekkorunkban és amire jó visszaemlékezni felnőttként. Az élményekből pedig nem csak Fanni töltekezett, hanem mi is. A férjemnek igaza volt. A legjobb indok a gyerekvállalásra az, hogy a gyermekünknek továbbadhassuk azt a sok-sok szeretetet és élményt, amiben nekünk részünk volt. Amennyiben pedig nem adatott meg, hát megadjuk, ami nekünk kimaradt.

Forrás: Lányomnak az életről 
Kép: smpratt90 / Pixabay

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja