A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ballagás szadai módra

Mezei Csongor Andrea - 2021-04-29
Az idei már a második ballagás, amikor a szadai szülői közösség bizonyítja: a váratlan és szomorú helyzetekben is termelődnek pozitív energiák, ilyenkor is szárnyalhat a teremtő erő, és a szeretet utakat talál. Szadán egy anyuka ötletére elindult egy mozgalom: amelyik háznál ballagó diák van, ott kitesznek a ház elé egy kiskosarat, virágot, lufit, amelyik jelzi, hogy itt érettségire készülő fiatal lakik. A mozgalomban részt vevő szülők pedig végigjárják a címeket, és további "huncutságokat" helyeznek el a kosárban, hogy ez az időszak így is emlékezetes maradjon.
Ballagás szadai módra

A kreatív ballagás mozgalmat egy szadai anyuka, Forgács Fanni ötlete indította el, majd a szadai mintát Csorváson is követni kezdték. A szülők, barátok, sőt idegenek is csatlakoztak a címeket körbejáró csapathoz, az eredeti helyszínen pedig még az Idősek Otthonából is vittek ünnepi köszöntő sorokat.

ballagási ajándékok Szadán
Fotó: Forgács Fanni/facebook

A ballagó fiatalok tavaszra általában már fokozott hangulatban vannak, készülnek, izgulnak, tanulnak. Ám a járvány miatt már második éve, hogy hiába öltöztetik díszbe a szívüket, ehhez nem csatlakozhat külső megjelenési lehetőség, nem gyűlhet össze a család, nincs ünneplő fényes nap. A szülők szíve elfacsarodik, látván, hogy az új, ismeretlen helyzet megfosztja gyermekeiket az Ünneptől.

A recept a következő: végy egy jó ötletet, és némi odaszánást – minden szeretet diktálta cselekvés így kezdődik. Szervezz csoportot a településeden – minél többen vagytok, annál jobb! Gondolj egy nagyot! Legyenek cinkosaid, de persze teljes titokban! A szadaiak az eseményeknek ezen a pontján azzal az élménnyel találták szembe magukat, hogy a szeretet hulláma végigsöpört a falun.

kapuban ballagási kosár Szadán
Fotó: facebook

A csoport ügyködése révén létrejött a falubeli ballagók listája, és megindult a titkos készülődés. A ballagó családok kitették a kapukba a kosarat, vázákat. A csoport pedig végigjárta az összes címet, ajándékokat raktak a kosarakba, orgonát a vázába, és felkötötték a lufikat. Volt, ahol zene szólt, és sok helyen folytak a még álomittas arcokon könnyek. Ha pizsama-pólós ruhákra is.

ballagási ajándék orgona Szadán
Fotó: Forgács Fanni/facebook

A szadai menet látogatási listája egyre bővült, és maguk a diákok is csatlakoztak hozzá. A kis kezdeményezés jelképpé nőtte ki magát.

„Büszke vagyok, hogy ti vagytok a szüleim” – hangzott el aznap a kezdeményező anyuka lányától.

Frissítés:

Cikkünk megjelenése után az alábbi kedves üzenetet és fotókat kaptuk egy szadai édesanyától:

"Olvastam, hogy a 2020- ban kezdeményezést a Szadai érettsegizők mintájára máshol is kezdeményezték...
De most azért írok, mert Szadán, idén is megtartották, eme gesztust. A tegnapi nap folyamán megint elballagtak a végzősök, idén a fiam is részesült benne, és felemelő érzés volt... amilyen örömmel, olvasta, nézegette a sok kedves meglepetést... 🥰

Ballagás Szadán
Ballagás Szadán
Ballagás Szadán

Nagyon szép nap volt a tegnapi nap...hálás köszönet érte a Szadai lakosoknak , illetve Andrea Grivantnak aki idén megszervezte...a gyerekeknek.🙏🥰❤

Büszke vagyok Szadára, az itt élő emberekre...csodás dolgokra képesek...🙏🥰❤"

 

Nyitókép: Forgács Fanni/facebook

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja