A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogyan hat az érintés az idegredszerre?

Horváthné Iványi Erika - 2021-02-15
Milyen a jó érintés? A minőségi, tiszteletteljes érintés? Te kaptál ilyet gyerekkorban, felnőttként, bármikor? A szüleid, felmenőid hogyan reagálnak az ölelésre, érintésre?
Szeretném, ha tudnád, hogy a minőségi érintés befogadása gyógyítja, helyreállítja a harmóniát az emberekben, testileg, lelkileg, érzelmileg. Sejt szinten válik olyan információvá, tudássá, amely akár fizikai betegségek kialakulását is meg tudja előzni.
Hogyan hat az érintés az idegredszerre?

A már létező fizikai tüneteket is nagy mértékben enyhítheti, akár a tünetmentességig vagy akár a teljes gyógyulásig is hathat. Magzati kori stresszoldással és érintéssel a magzatként, embrióként kifejlődni készülő idegrendszert lehet helyreállítani, az ott lévő genetikai mintákat, szülői félelmeket és a generációs mintákat (terheket, traumákat) feloldani. A születendő gyermeknél is pozitívan hat, ha az Édesanya várandósan már kapja ezt a lehetőséget.

Minden korban kutatták és kutatják ma is a fiatalság és egészség forrását; számos könyvet olvashatunk erről. Ma már odáig is eljutottak, hogy a DNS-t vizsgálják meg ez ügyben, és igen, a magzati korban lévő, még meg nem született gyermeknek van a legtisztább, legtökéletesebb DNS-e. Éppen ezért tud ilyen mélyen hatni az általam is végzett Metamorfózis stresszoldás. Ezt erősíti az aromaterápiában bevált, régiek által is ismert és használt, terápiás minőségű illóolajokkal és érintéssel végzett masszázs is.

Sajnos nem mindenki tudja, képes befogadni egy ilyen minőségi érintés mélységeit ill. magát a fizikai kontaktust sem. Ilyen az egyik fiatal vendégem is. Amikor az idegrendszer valami miatt sérült, vagy zavar van benne, akkor előfordulhat, hogy a környezet által adott szociális impulzusokat nem tudja kezelni. Ha kívülről ér minket valamilyen hatás, akkor általában két féle módon reagálunk: vagy hárítunk, vagy beengedjük az információt és elgondolkodunk rajta. Azonban létezik olyan eset, amikor valaki mindkettőre képtelen. Ez utóbbi esetnek oka lehet olyan mély félelem, autisztikus hajlam, idegrendszeri zavar, generációs minta, amely gátolja a külső környezetre adott reakciókat. Ezekben az esetkben a lábon, a kézen és a fejen található pontok finom érintése stimulálja az idegrendszert, amely sejtszinten, belülről kezd el dolgozni. Sokszor e találkozás után több napig tartó nyugalomról, kibillenthetetlen egyensúlyról számolnak be.

Kedves vendégemnél is minden alkalommal tapasztalom, hogy nagyon, nagyon mélyre tud menni a kezelés során. Beszélgetni nem kötelező, nem is szoktunk mindig, de sokszor van olyan állapot, amikor egy hozzátartozónak is nehezebben mond el nyomasztó dolgokat, mert fél a meg nem értéstől. Elfogadja ugyan az érintést, de ha lehet, csak zokniban és az illatokra sem nyitott eléggé. Az aromaterápiás illóolajok szaglás útján is hatással vannak az idegrendszerre, nem csak bőrön keresztül, ezért ilyenkor az illóolajos hátmasszázst is javasolni szoktam kezdésként. Ilyenkor lehetősége van belül lenni, mélyre nézni és olyan gondolatokra, belső feszültségekre találja meg a választ, amit egyébként a rohanó világban nem tud megtenni.

Az érintés kapukat nyit, felszabadulnak általa fájdalmak, félelmek, régi minták. Boldogság hormonok, önjutalmazó hormonok termelődnek általa, ami az emberi test természetes öngyógyító folyamatait is támogatja. Ezért hangsúlyozom sokszor, hogy a minőségi érintés az, amikor adni és kapni is lehet; amely mögött nincs elvárás, hátsó szándék, csak a tiszta szeretet, öröm és a harmóniára való törekvés.

Kihangsúlyozni soha nem elég, hogy a gyermekek, a szülők, kismamák, a felnőttek rendszeres minőségi érintése, akár egy masszázs keretében is hosszú távon térül meg. Karbantartja a testet és lelket, így könnyebben vehetjük a mindennapi akadályokat is.

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja