SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mirci és Durci

- 2016-03-01
Mirci cicának már csak egy hét volt hátra a születésnapjáig. Törte-törte a fejét, hogy mit is kérhetne ajándéknak. Azt tudta, hogy ha teljesíthető a kívánsága, akkor Macska mamától meg is kapja a várva várt ajándékot.
Mirci és Durci

Egyszer csak gondolt egy nagyot és merészet, régi vágyát akarta valóra váltani. Három nappal a nagy ünnep előtt, elébe állt az anyukájának, és bátran kijelentette: döntöttem, egy kiskutyát szeretnék a szülinapomra. Egy élő kutyust, akit etethetek, itathatok, mehetek vele játszani, bújócskázni, fogócskázni. És aki igazi barátommá válna.

Macska mama egészen elámult a különös kérésen. Erre nem számított, mármint hogy egyetlen fiacskája ilyen hihetetlen kívánsággal hozakodik majd elő.

Gyorsan végiggondolta a famíliájuk eddigi életét, de emlékezete szerint, sehol nem történt még olyan eset, hogy egy cicagyerek kiskutyát kért volna születésnapi ajándékul.

Hát - kezdte eléggé határozatlanul -, éppenséggel holnapután lesz a parkban az ez évi nagy kutyakiállítás, szépségversennyel egybekötve. Elmehetünk nézelődni, azután majd meglátjuk, hogy alakul.

A kiállítás és a szépségverseny a vártnak megfelelően nagyon látványos és igen érdekes volt, Mircit azonban mégis inkább azok a kosarak érdekelték, amelyek a fűre telepedett tenyésztők lábánál hevertek, és telis tele voltak különféle újszülött kiskutyákkal.

Többségük csak szunyókált, még a szemét se nyitotta ki, az izgágábbak viszont egymás hegyén-hátán tolongtak, majdnem felfordították a kosarat.

Mirci ekkor egy fonott szatyorban három szundikáló törpe spánielt vett észre. Mintha göndörödött volna a fülecskéjük, zsemleszínű szőrüknek pedig olyan selymes volt a tapintása, hogy nem tudta abbahagyni a simogatásukat. Persze nagyon vigyázott arra, hogy hegyes karmaival meg ne sértse az alvó kiskutyákat. Az egyik kutyus váratlanul hatalmasat ásított, láttatva rózsaszínű nyelvecskéjét és apró fogait. Mirci megsimította a fejét, mire a kiskutya összeráncolta a homlokát, és igen mérges pofácskát mutatott az érdeklődők felé.

Ezt választom, ezt a durcásat – mondta a kis macskagyerek. És legyen a neve Durci.

A születésnapos cica boldog volt, hogy végül teljesült az álma, és egy ilyen különlegesen kedves ajándékot kapott.

Otthon, a születésnap elmúltával is napról napra többet foglalkozott vele. A kiscica és a kutyus egymás mellett álló tányérjukból lefetyelték a tejet, az alvókosaruk is egymás mellé került. Egyre többet szaladgáltak a réten, rengeteget bújócskáztak. Mindketten szerették kergetni a lepkéket, felriasztották a bóbiskolva pihenő madarakat, azután jót mulattak azon, milyen rémülten repülnek fel a közeli fára, pedig tudhatták volna, hogy ők az ijesztgetést csak játéknak szánták, sohasem bántották volna a kedves énekesmadarakat.

Durci szépen fejlődött. Mire egyéves lett, kigömbölyödött, de nem nőtt nagyobbra Mircinél, hiszen törpe spániel volt.

Közelgett az ő születésnapja is. Mirci napok óta nyaggatta, árulja már el, mit szeretne a szülinapjára. Mikor aztán Macska mama is bekapcsolódott a faggatózásba, Durci csak kibökte: egy kiscicát szeretnék a születésnapomra, hogy hármasban fogócskázhassunk a réten.

Macska mama jót nevetett. Hát akkor kinek vásároltam én azt a szép nagy gumi velős csont utánzatot, ha te más ajándékot szeretnél?

Tudod mit, most elégedj meg a velős csonttal, meg az ünnepi ebéddel, aztán majd meglátjuk, lesz-e kiscica a háznál.

Mirci és Durci legnagyobb örömére, nemsokára kiscicák érkeztek a családba, Mirci testvérkéi, akikkel azontúl annyit hancúroztak, amennyit csak akartak, és vidám játékban sohasem volt többé hiány.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja