SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mirci és Durci

- 2016-03-01
Mirci cicának már csak egy hét volt hátra a születésnapjáig. Törte-törte a fejét, hogy mit is kérhetne ajándéknak. Azt tudta, hogy ha teljesíthető a kívánsága, akkor Macska mamától meg is kapja a várva várt ajándékot.
Mirci és Durci

Egyszer csak gondolt egy nagyot és merészet, régi vágyát akarta valóra váltani. Három nappal a nagy ünnep előtt, elébe állt az anyukájának, és bátran kijelentette: döntöttem, egy kiskutyát szeretnék a szülinapomra. Egy élő kutyust, akit etethetek, itathatok, mehetek vele játszani, bújócskázni, fogócskázni. És aki igazi barátommá válna.

Macska mama egészen elámult a különös kérésen. Erre nem számított, mármint hogy egyetlen fiacskája ilyen hihetetlen kívánsággal hozakodik majd elő.

Gyorsan végiggondolta a famíliájuk eddigi életét, de emlékezete szerint, sehol nem történt még olyan eset, hogy egy cicagyerek kiskutyát kért volna születésnapi ajándékul.

Hát - kezdte eléggé határozatlanul -, éppenséggel holnapután lesz a parkban az ez évi nagy kutyakiállítás, szépségversennyel egybekötve. Elmehetünk nézelődni, azután majd meglátjuk, hogy alakul.

A kiállítás és a szépségverseny a vártnak megfelelően nagyon látványos és igen érdekes volt, Mircit azonban mégis inkább azok a kosarak érdekelték, amelyek a fűre telepedett tenyésztők lábánál hevertek, és telis tele voltak különféle újszülött kiskutyákkal.

Többségük csak szunyókált, még a szemét se nyitotta ki, az izgágábbak viszont egymás hegyén-hátán tolongtak, majdnem felfordították a kosarat.

Mirci ekkor egy fonott szatyorban három szundikáló törpe spánielt vett észre. Mintha göndörödött volna a fülecskéjük, zsemleszínű szőrüknek pedig olyan selymes volt a tapintása, hogy nem tudta abbahagyni a simogatásukat. Persze nagyon vigyázott arra, hogy hegyes karmaival meg ne sértse az alvó kiskutyákat. Az egyik kutyus váratlanul hatalmasat ásított, láttatva rózsaszínű nyelvecskéjét és apró fogait. Mirci megsimította a fejét, mire a kiskutya összeráncolta a homlokát, és igen mérges pofácskát mutatott az érdeklődők felé.

Ezt választom, ezt a durcásat – mondta a kis macskagyerek. És legyen a neve Durci.

A születésnapos cica boldog volt, hogy végül teljesült az álma, és egy ilyen különlegesen kedves ajándékot kapott.

Otthon, a születésnap elmúltával is napról napra többet foglalkozott vele. A kiscica és a kutyus egymás mellett álló tányérjukból lefetyelték a tejet, az alvókosaruk is egymás mellé került. Egyre többet szaladgáltak a réten, rengeteget bújócskáztak. Mindketten szerették kergetni a lepkéket, felriasztották a bóbiskolva pihenő madarakat, azután jót mulattak azon, milyen rémülten repülnek fel a közeli fára, pedig tudhatták volna, hogy ők az ijesztgetést csak játéknak szánták, sohasem bántották volna a kedves énekesmadarakat.

Durci szépen fejlődött. Mire egyéves lett, kigömbölyödött, de nem nőtt nagyobbra Mircinél, hiszen törpe spániel volt.

Közelgett az ő születésnapja is. Mirci napok óta nyaggatta, árulja már el, mit szeretne a szülinapjára. Mikor aztán Macska mama is bekapcsolódott a faggatózásba, Durci csak kibökte: egy kiscicát szeretnék a születésnapomra, hogy hármasban fogócskázhassunk a réten.

Macska mama jót nevetett. Hát akkor kinek vásároltam én azt a szép nagy gumi velős csont utánzatot, ha te más ajándékot szeretnél?

Tudod mit, most elégedj meg a velős csonttal, meg az ünnepi ebéddel, aztán majd meglátjuk, lesz-e kiscica a háznál.

Mirci és Durci legnagyobb örömére, nemsokára kiscicák érkeztek a családba, Mirci testvérkéi, akikkel azontúl annyit hancúroztak, amennyit csak akartak, és vidám játékban sohasem volt többé hiány.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja