A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Meglepő lista anyukáktól: 10 titok, amitől könnyebb az anyaság

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-01-25
Rád melyik pont igaz?
Meglepő lista anyukáktól: 10 titok, amitől könnyebb az anyaság

Anyukákat kérdeztünk arról, szerintük mi az, ami könnyebbé teszi az anyaságot, ők hogyan könnyítik meg maguknak a mindennapokat, és hogy miért szeretnek édesanyák lenni.

1. BKV

Minden járművön szó nélkül átadják a helyet, ha gyerekkel vagyok, sőt, ha babakocsival szállok fel a buszra vagy villamosra, jegy vagy bérlet felmutatására sem kötelez a sofőr. De olyan is volt, hogy jött az ellenőr a villamoson, és már mutattam volna a bérletet, kotorásztam a táskámban, de ő azt mondta kedvesen: ”Hagyja csak!” Ha akarnék, ingyen is utazhatnék, senki sem büntetne meg. 

2. Alvás

Bármikor aludhatok napközben is, amikor a kisbabám alszik. Ezt jó párszor is szoktam használni, még akkor is, ha könnyebb volt az éjszaka. Már teljesen átálltam erre az üzemmódra, míg régebben nem engedhettem meg magamnak, hogy nappal is aludjak.

3. Játék

Többször is előfordult már, hogy azért vettem meg egy játékot, mert nekem tetszett. Arra gondoltam, hogyha a gyereknek nem jönne be, akkor majd én játszom vele. 

4. Puki

Amikor pukizok, mindenki azt gondolja, hogy a gyerek volt.

5. Kifogás

Ha nincs kedvem valahova elmenni, egyszerűen csak azt mondom, hogy beteg a gyerek. Tudom, tudom, nem szép dolog, viszont ennél tökéletesebb kifogásom még életemben nem volt!

6. Utazás

Eljuthatok olyan helyekre, ahová gyerekkoromban nem volt lehetőségem. Az egyik kedvencem a játszóház, főleg az a része, ahol kis színes golyók közé lehet leérkezni a csúszdáról. Gyerekkoromban mindig ki akartam ezt próbálni. De már azt is nagyon várom, hogy az egész családdal elmehessünk olyan helyekre nyaralni, mint pl. Párizsban a Disneyland, vagy Ausztriában a Safari.

7. Szoptatok, ehetek!

Ha egy kicsit több édességet vagy más finomságot eszem, és ezt valaki szóvá teszi, akkor tiszta lelkiismerettel érvelhetek úgy, hogy de hát kérem, én szoptatok, kell az energia! Ugye, hogy ebben senki sem találhat kivetnivalót?

8. Takarítás

Mióta gyerekem van, azóta sokkal többet takarítok, mint régebben. Igen, ez egyfelől rossz is, de én csak a jó oldalát látom benne: végre van, ami motivál, hogy kitakarítsak, és sokszor végre szép tiszta az otthonunk - még akkor is, ha néha úszik az egész lakás.

9. Sok gyerek, kevesebb gond

Minél több gyereked van, annál könnyebb az anyaság. Hidd el, egy tapasztalt 5 gyerekes anya mondja ezt. Kettő után már meg sem érzed a különbséget. Az a jó, hogy egy idő után a nagyok segítenek a kicsiknek például öltözködni, fogat mosni, mesét olvasni, fürdeni, stb. Így anya élete egyre könnyebbé válik.

10. Megváltoztam

Mióta anya vagyok, azóta sokkal jobb emberré váltam. A gyerek a legnagyobb tükör. Sokszor rám szólt, hogy anya, ne nézd már a telefonodat, azt nem szeretem, inkább játsszunk! Na én akkor döbbentem rá, hogy milyen igaza van. Azóta szinte csak akkor használom, ha alszik. Ő a legfontosabb az életben, és nagyon sok mindenre tanított engem. Talán többre, mint én őt. Érte érdemes változni, jobb emberré válni. Mert anya csak egy van.

Indexkép: Анастасия Триббиани fotója a Pexels oldaláról

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja