SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Belső gyermekünk felfedezése, gyógyítása

Keller Gyöngyi [cikkei] - 2014-05-05
Valamennyiünk lelke mélyén ott lapul egy apró gyermek arra vágyakozva, hogy figyelj rá, szeresd őt feltételek nélkül. Ez a pici gyermek nagyon fontos része személyiségünknek, hiszen gyakorta ő beszél, cselekszik, gondolkodik, érez a felnőtt énünk helyett. Ezért nem mindegy, mennyire egészséges lelkületű. Gyógyítsuk meg közösen!
Belső gyermekünk felfedezése, gyógyítása

Tudtad, hogy mindannyiunk lelke mélyén ott lapul egy apró gyermek?

Ez az apró gyermek a Te saját gyermeki éned, aki csak arra vágyik, hogy figyelj rá, hogy szeresd őt, és hogy fontos legyen neked!

Ez a pici belső gyermek nagyon sérülékeny és érzékeny minden környezeti hatásra. Legyen az figyelemhiány, betegség a családban, válás, vagy csak egy kistestvér érkezése. Sorolhatnám még, de most nem ez a célom.

Egyszerűen csak tudatni szeretném veled, hogy figyelj rá. Sokkal jobban, mint eddig tetted. Miért írom ezt? Mert tudom, hogy kisgyermekként mindent valóságnak élünk meg. Gondolj csak a mesékre. Mennyire beleéltük magunkat, mennyire hittük, hogy valóban megtörténik. És felnőttként is ugyanígy vagyunk, amikor nézünk egy filmet vagy olvasunk egy regényt és odaképzeljük magunkat a helyszínre, vagy együtt izgulunk a főhőssel. Megmaradtunk a lelkünkben gyermekinek. Ez nagyon jó! Hiszen ez a gyermek adja nekünk többek között a játékosságot, a kacagást, a ráérzéseket, az intuíciót, a kreativitást.

Lelki sérülések

De mi történik, amikor ez a gyermek megsérült, valamikor régen? Honnan tudhatjuk, hogy a bennünk élő kisgyermek megsebesült? És egyáltalán, milyen sérüléseket szenvedhetünk el gyermekként? Itt ne valódi testi sérülésekre gondolj! Az begyógyul. Magától.

Most a lelki sérülésekre gondolok. Ezek a sérülések nem gyógyulnak be. Maguktól nem. Csak segítséggel. Először is tudni kell, hogy megsérültél valamikor apró gyermekként. Azután bátorságot kell gyűjtened, hogy azt mondd, meg akarom oldani! Ehhez bizony nagy bátorság kell. Hiszen vissza kell menni ahhoz az eseményhez, amit már elfelejtettél, eltemettél Magadban. Jó mélyre! És újra kell élni, mert csak így lehet megszabadulni a múlt nyomasztó terhétől, ez az egyetlen útja van!

Miért szükséges  a belső gyermek meggyógyítása

Rengeteg problémát okozhat a felnőtt életedben, amikor a benned élő belső gyermek valamikor régen megsérült.

Milyen tüneteket észlelhetsz magadon, ha a belső gyermek megsebesült?

  • nem érzed magad boldognak
  • nem tudsz örülni az életnek
  • szorongsz, depresszió gyötör
  • pánikbetegséged van
  • emberi kapcsolataid, párkapcsolatod nem harmonikus
  • anyagi problémákkal küzdesz
  • félsz a változásoktól
  • félsz az emberektől
  • magányosnak érzed magad
  • nem érzed magad elég jónak, szerethetőnek
  • bizonytalan vagy önmagadban
  • nehezen döntesz apró kérdésekben is
  • állandóan fáradtnak érzed magad
  • egészségi problémáid vannak
  • elmarad a várva várt gyermekáldás, stb.

Mikor érdemes elkezdeni a belső gyermek gyógyítását?

Amikor úgy érzed, nem működik úgy az életed, ahogyan szeretnéd, gyakran találod magad ugyanabban a lehetetlen helyzetben (mindig elhagynak téged; konfliktusaid vannak az egész világgal), pedig minden eset után megfogadod, hogy soha többé nem követed el ugyanazt a hibát, és mégis…

Elkezdheted holnap, holnapután, jövő héten, jövőre, bármikor. De minél hamarabb kezded, annál több időt élhetsz boldogan, lelki terhektől mentesen, felszabadultan.

Mit nyerhetsz?

  • Nagyobb energiaszint.
  • Egészségesebb élet.
  • Felszabadult öröm.
  • Kiegyensúlyozottabb emberi kapcsolatok.
  • Sikerek a munkádban, a családodban.
  • Gördülékenyebb/hatékonyabb  problémamegoldó képesség.
  • És még sok egyéb jótékony hozadéka van a döntésednek.

Gratulálok Neked, hogy felismerted a döntésed fontosságát és még ma elkezded gyógyítani a benned élő belső gyermek lelkét!
 
Hívj, vagy írj, együtt megoldjuk!
 

Fotó: kheinz46 - pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja