A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szexi farsang felnőtteknek

Singola Edit [cikkei] - 2009-02-10
A farsang nem csak a gyerekek mulatsága, felnőttként is kihasználhatjuk a jelmez és álarc adta lehetőségeket, sőt ötvözhetjük a közelgő Valentin-nap adta kacérságokkal. Az apropó tehát adott, a határ csak a fantáziánkon múlik...
Szexi farsang felnőtteknek
Farsang: fantáziálás, pajkosság

Tél van. A nappalok ugyan kezdenek hosszabbakká válni, később sötétedik, de még mindig hideg van, és nehezebben mozdulunk ki. Hajlamosak vagyunk a hétköznapokat szürkének és Boszorkányegyhangúnak látni, ha nem vigyázunk, akár depressziósok is lehetünk. De miért hagynánk magunkat, hiszen a farsang időszakát éljük?! A farsang pedig nem más, mint a mulatságok, szórakozások ideje. Még a neve is arra utal, hogy vigyünk egy kis vidámságot a januári-februári napjainkba. Ha a farsang szót a német "faseln" szóból eredeztetjük, akkor a jelentése: fantáziálni, pajkosságokat űzni.

Annak is megvan az előnye, hogy a hideg idő miatt többet vagyunk otthon, a párunkra is több időt fordíthatunk. A napi gondokat tegyük egy kicsit félre és használjuk ki a húsvét előtti időszakot, amely „esküvői szezon”, mert a népszokás szerint a húsvéti böjt előtt már nem volt szabad esküvőt tartani. Tehát most épp az eljegyzések idején vagyunk, és arról se feledkezzünk meg, hogy közeleg a Valentin-nap. Régen ilyenkor a lányok színes bokrétát küldtek a számukra tetsző legénynek, aki kitűzte azt a kalapjára, ha szimpatizált a leánnyal.

 A párkapcsolat pezsdítése jelmezekkel


A farsangi maszkok, a hangoskodás, zajkeltés mind az ártó szellemek, a halál, a rossz, a hideg elűzésére szolgáltak. Mai értelemben a párkapcsolatunkból is elűzhetjük a rossz elemeket. Nem kell mást tennünk, mint megfelelő körülményt teremteni, hogy kettesben lehessünk a párunkkal. A gyerekek elhelyezése mindig nagy gond, de nem megoldhatatlan, csak gondoljuk végig, kik vigyázhatnának rájuk: nagyszülők, barátok, rokonok. Aztán a hangulat megteremtése következhet. Feldíszíthetjük a lakást, de ha megtehetjük, elutazhatunk egy wellness szállóba is.
Ha otthon tartjuk a felnőtt farsangot, mindenképp teremtsünk intim hangulatot. Sötétísünk be, gyújtsünk gyertyákat, mécseseket, akár illatgyertyát és füstölőt. Keressünk valmilyen romantikus zenét, vagy ha van, akkor a közös emlékeket felidéző zeneszámot vegyük elő. Csábítsuk táncra a kedvesünket! Egy lassú tánc, egymáshoz simulva, jó zene és a testek egymáshoz érése, a fimon illat, a kellemes milliő kihozza a párokból az ösztönöket. De ne hagyjuk, hogy azonnal elragadjon a hév, játszunk egy keveset, legyünk pajkosak! Vessünk be jelmezeket!!

NővérkeHogy igazi farsangi hangulata legyen az együtt töltött időnek, nem feledkezhetünk meg a maskaráról. Mivel a gyerekek távol vannak, a jelmeznek mindenképp legyen erotikus üzenete. Keltsük fel a párunk érdeklődését, fantáziáját egy-egy lenge ruhadarabbal. Öltözhetünk például: ápolónőnek, pincérnek, szobalánynak, hastáncosnak, tengerészlánynak, szexi cowgirlnek lényeg, hogy a jelmez takarjon, de ugyanakkor meg is mutasson bizonyos dolgokat.
 
Az öltözékkel utalhatunk valamilyen régebbi, kedves emlékre, együtt átélt élményre. Például egy hajókázásra, utólag mókásnak tűnő félelemre orvosi beavatkozástól, biztosan akad a tarsolyunkban ilyesmi. De jó hatást érhetünk el szende iskoláslány jelmezzel is, amit viselkedésünkkel alá is támaszthatunk, például hogy visszafogottak vagyunk, nehezen engedünk a csábításnak, jól szórakozhatunk a sok-sok próbálkozáson, amit a párunk elkövet, hogy megkaphason bennünket.
A játék és a jelmez mögé rejtőzés olyan cselekedetekre ad lehetőséget, amelyek titkon bennünk élnek, de félünk felszínre hozni őket, mert esetleg erkölcstelennek, bűnnek érezzük, de mégis vágyunk megtenni. Persze maradjunk a határainkon belül, csakis olyat tegyünk meg, amit később, álarc nélkül sem bánunk. A jelmez egyfajta kapaszkodó, egy másik ember bőrébe bújására ad alkalmat úgy, hogy közben önmagunk maradunk. A hétköznapok során nehéz ezt megvalósítani, de ezért vannak az ünnepek, a profán világból kicsit kiléphetünk és bolondságokat tehetünk. Itt a farsang és a Valenti-nap, ne hagyjuk ki!
 
Ha nem vagyunk annyira merészek, hogy jelmezt öltsünk, akkor maradjunk a bevált módszernél: a fehérneműnél. Valami olyat válasszunk, amit még soha nem próbáltunk, lepjük meg kedvesünket és kápráztassuk el! Egy szexi míder, babydoll, hálóing jobban fokozza a libidót.

Az ellenállhatatlan jelmezek mellé bevethetünk némi afrodiziákumot is. Például pincérnő ruhácskában megkínálhatjuk kedvesünket csokoládéval, valamilyen fahéjas sütivel, ápolónő jelmezünk lehetőséget ad arra, hogy csábító itallal gyógyítsuk szerelmünket… a többi már a fantáziánk dolga.

A szokások és hagyományok felelevenítése jó hatással van az emberek lelki és közösségi életére. A profán hétköznapokból kiemelődik egy-egy mozzanat, amely derűssé és emlékezetessé teszi az életünket. A digitális és elektronikus korban főképp nagy szükségünk van a meglepetésekre, szeretetre, szerelemre, pajkosságra, erotikára…


 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja