A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megfázás, nátha, vagy orrmelléküreg gyulladás?

Családinet - 2007-02-12
A téli időszakban gyakran tapasztaljuk az eldugult orr, a köhögés kellemetlen érzését. Azonban ha a tünetek huzamosabb időn át fennállnak, érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk a betegség kezelésére, elképzelhető, hogy orrmelléküreg gyulladástól szenvedünk.
Megfázás, nátha, vagy orrmelléküreg gyulladás?

Az orrmelléküreg gyulladás kialakulásában fontos szerepe van a megfázások, allergiák és egyéb betegségek következtében, a nyálkahártyán jelentkező gyulladásoknak. Az így létrejött sejt károsodások által az üregek belseje megduzzad, vastagabbá válik.

Ezáltal akadályozottá válik a levegő és a nyálka az orr és az üregek közti apró nyílásokon történő szabad áramlása. Így tapasztalhatunk a megfázáshoz hasonló tüneteket, mint orrdugulás, orrfolyás, fejfájás, krónikus köhögés és nyomás érzése az arcban, különösen az orr és szemek környékén.

Az American Academy of Allergy Asthma and Immunology (AAAAI) adatai alapján az orrmelléküreg gyulladás az Egyesült Államokban évente 31 millió egyént érintő betegség. A tünetek sokszor megtévesztőek, így sokan egyszerű náthaként kezelik őket. A megfázás és allergia nagyban növeli a betegség megjelenésének valószínűségét.

Míg a nátha kezelésére elegendő lehet egy-egy csésze forró mézes, citromos tea is, addig az orrmelléküreg gyulladások gyógyításánál célszerű szakember segítségét kérnünk. Az elhúzódó tünetek ugyanis súlyos egészségügyi következményekkel járhatnak. Kezeletlen esetben a betegség okozhatja a szemüreg gyulladását, mely a látás elvesztésével járhat, illetve agyhártyagyulladást is.Amennyiben tehát arra gyanakszunk, hogy tüneteinket orrmelléküreg gyulladás okozza, keressünk fel allergológus, immunológus szakorvost. A betegség sikeresen gyógyítható antibiotikumok, gyulladáscsökkentők és egyéb készítmények segítségével.

A hír alapjául a "Cold symptoms may mask something more serious" cikk szolgált.

www.orvostkeresek.hu
Fotó: stockimages/FreeDigitalPhotos.net

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja