A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Téli bőrápolás 5 lépésben

Családinet - 2006-12-12
Hideg téli estéken bizony kellemes kikapcsolódást nyújt egy habos, forró kád vízben eltöltött, hosszas fürdőzés.
Téli bőrápolás 5 lépésben

A valóság azonban az, hogy ami lelkünknek jól esik, azt bőrünk sínyli meg. A forró víz ugyanis nagymértékben csökkenti bőrünk hidratáltságát, így ajánlatosabb inkább egy közepes hőmérsékletű vízben végzett gyors zuhanyozást választanunk.

A hidratáló krémekkel kapcsolatban fontos tudnunk, hogy a bőrünk felszínén található nedvességet képesek magukba zárni, így ha nedves bőrre visszük fel, hatásuk fokozható. Érdemes tehát nem túl alaposan szárítkoznunk zuhanyzás után, s azonnal testápoló krémet használnunk.

Nyáron, a magasabb páratartalom következtében bőrünk több nedvességet tud magába zárni a levegőből. Azonban amint a hőmérő higanyszála süllyedni kezd, úgy csökken a levegő páratartalma is. A helyzetet tovább rontja, hogy a fűtés hatására a lakásban is jóval szárazabbá válik a levegő. Éppen ezért érdemes otthonunkat párologtató készülékkel felszerelnünk.

Belsőleg is fontos bőrünk hidratáltságáról gondoskodunk. Ennek érdkében fogyasszunk napi 1,5-2 liter folyadékot, lehetőleg víz formájában.

Amennyiben erőfeszítéseink sorra hiábavalónak bizonyulnak, fordítsunk egy kis figyelmet a tusfürdőre, kézmosó folyadékra, vagy szappanra, melyet rendszeresen használunk. Elképzelhető, hogy érdemesebb lenne egy nagyobb hidratáltságot biztosító, esetleg testápolóval kiegészített termékre váltanunk. Lehetőség szerint részesítsük előnyben az illatanyagot nem tartalmazó készítményeket, ezek ritkább esetben okozhatnak irritációt.

Ügyeljünk táplálkozási szokásainkra. A citrusfélék, a csokoládé, paradicsom és vanília tartalmú ételek bizonyos esetekben fokozhatják a viszketéssel, égő érzéssel járó tüneteket. Érdemes a fenti élelmiszereket felváltva egy időre kiiktatnunk étrendünkből, s így ellenőrízhetjük, vajon az okozta-e tüneteinket.

Bőrpoblémáink megoldásában természetesen kérhetjük szakember segítségét, s így biztosan javulást érhetünk el.

A hír alapjául a „Ditch Itchy Winter Skin” cikk szolgált.
Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja