SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Majdnem meghalt egy 8 éves kisfiú az energiaitaltól

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-08-22
A gyerek megivott egy egész doboz energiaitalt, aminek túl magas volt a koffeintartalma. Később annyira rosszul lett, hogy már levegőt sem kapott, az arcát tépte fájdalmában.
Majdnem meghalt egy 8 éves kisfiú az energiaitaltól

Dühösek a szülők, a gyártót vádolják, mert nyolcéves fiuk rosszul lett az energiaitaltól

A Londonban élő édesapa kedvezni szeretett volna a kisfiának, aki energiaitalt szeretett volna kapni. 

Külföldön nagy divat most a Prime energiaital, amit sztárok reklámoznak és a fiatalok körében is igen népszerű, sok gyerek pózol vele a közösségi médiában, mutatva, hogy ő is kapott egy dobozzal - minderről a Metropol írt.
 


A nyolcéves kisfiú szülei szerettek volna örömet okozni, ezért vettek belőle gyermeküknek. Otthon azonnal meg is ivott egy egész dobozzal, de utána annyira rosszul lett, hogy ki kellett hívni a mentőket. 

Az apa a Mirrornak azt mondta, hogy a kisfiú nem kapott levegőt, és az arcát tépte fájdalmában. Hideg törölközőt tettek a homlokára és próbálták megnyugtatni. 

A mentősök megállapították, hogy a kisfiúnak nagyon magas a vérnyomása. Sikerült stabilizálni az állapotát, és felhívták a szülők figyelmét az energiaital veszélyeire. 

A szülők nagyon dühösek és a gyártót vádolják a történtekért. 

Ebben az italban egyébként majdnem kétszer annyi a koffein, mint a Redbullban, ami nagyon veszélyes a gyerekekre nézve. 

A szülők szeretnék elérni, hogy bizonyos életkorig ne lehessen megvenni és fogyasztani az italt. Amerikában egyébként 16 évesnél fiatalabb személy számára nem is adható el. Szerintük azt is feltűnőbben kellene jelölni, hogy melyik a koffeines és a koffeinmentes energiaital. 

Korábban hasonló esetről számoltunk be: akkor egy 17 éves diák életét vesztette egy nyári táborban.

Kapcsolódó cikkünk: Koffeinfogyasztás gyermekkorban - milyen mennyiségtől ártalmas?

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja