SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

4 ok, ami miatt ráncosodunk

Családinet [cikkei] - 2014-10-03
A kor természetes velejárója a ráncok megjelenése, amelyek ellen azonban sokat tehetünk. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic bőrgyógyásza az okokat és a lehetőségeket vette számba.
4 ok, ami miatt ráncosodunk

A ráncosodás harmincon túl kezdődik

Már a húszas-harmincas években beindul a ráncok képződésének folyamata, látványos fokozódásra pedig ötven év felett elkerülhetetlenül sor kerül. A ráncok több tényező hatására alakulnak ki: 

  1. A külső környezeti hatások közül a legjelentősebb bőröregedést a napfény UV-A tartománya váltja ki, ezért óvatosan kell bánni a napozással és a szoláriummal is. A dohányzás is erőteljesen fokozza a ráncok korai megjelenését.
  2. Szerepet játszik a genetika, az örökölt bőrtípus. A különböző betegségek, megváltozott anyagcsere és hormonális állapotok is elősegíthetik a ráncosodást.
  3. A stresszes életmód, a kevés alvás szintén hozzájárul a ráncok megjelenéséhez.
  4. Egészségtelen, vitaminszegény táplálkozás, kevés folyadék fogyasztása mellett bőrünk jobban öregszik. A bőr ragyogását az A, C, és E vitaminok fogyasztása segíti elő. Továbbá az antioxidánsokban gazdag ételek a bőrt is fiatalítják. A megfelelő folyadék bevitel pedig belülről hidratálja a bőrt.

Arcunkon megkülönböztetünk dinamikus és statikus ráncokat. A dinamikus ráncok különböző érzelmek kifejezésekor jelennek meg arcunkon (nevetés, csodálkozás, harag, stb.), eleinte a nyugalmi fázisban eltűnnek, a bőr kisimul. Az idő múlásával ezek a ráncok már nyugalmi állapotban is fennmaradnak, állandósulnak. A mimikai izmok működése által kialakult ráncok (a szarkalábak, a homlokráncok, a száj felett húzódó ráncok) Botox kezeléssel jelentősen javíthatók illetve megszüntethetők. A statikus ráncok kialakulását a bőr dehidratációjának, rugalmasságának csökkenése és a gravitáció okozta bőr megereszkedés okozza.

A bőr kötőszövetének változása természetes. A finomabb, statikus ráncok a vízhiányos, romló kötőszövetű bőrnél előbb jelentkeznek. Idővel a bőr mindenképpen elveszíti rugalmasságát, mert egyre kevesebb kollagén és elasztin termelődik, valamint a vízmegkötő képessége is csökken. A jó hír, hogy ezek a folyamatok lassíthatók, az elvesztett anyagok pótolhatók.

Mit tehetünk a ráncosodás ellen?

- A bőr fiatalításának három lehetséges módja létezik – ismerteti dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Beauty Clinic bőrgyógyásza. – Az egyikhez a restrukturáló beavatkozások tartoznak, például a töltőanyagok – leggyakrabban a hiarulonsav – használata, amelyekkel pótoljuk a hiányzó volument. A másikhoz a moduláló kezelések, mint a Botox injekció, amely azáltal szünteti meg a ráncokat, hogy blokkolja a kezelt mimikai izmokat, így a páciensnek nem lesznek láthatóak például a homlokráncai, mivel nem tudja összehúzni az ott lévő izmokat. A harmadik módszer az úgynevezett stimulációs kezelésekre épül, amelyek a bőrben még meglévő tartalékokat mozgósítják, javítják a kötőszöveti anyagcserét, fokozzák a kollagén és rugalmas rostok termelődését, ezáltal visszaadják a bőr természetes üdeségét. Ez utóbbi kategóriába sorolható a Guna Biolifting is, amely egy finom változásokat előidéző, az egész arcra kiterjedő, természetes hatású, esztétikai, bőrgyógyászati megoldás. Különösen azoknak ajánlott, akik óvakodnak a plasztikai műtéttől, a mesterkélt hatásoktól, és a bőrük feszességét szeretnék fokozni. Ugyanide sorolható még az ELOS és a Trinity kezelés is.

Ráncfeltöltés kívülről-belülről

A legmodernebb lézeres technika, az úgynevezett ELOS (Elektro Optical Synergy) egyedülálló módon egyesíti a lézer, a villanófény és a rádiófrekvencia hatásait.  Az optikai energia éri el először a bőr felszínét és megcélozza a kezelni kívánt bőrréteget, melyet a bőrgyógyász ezután a rádiófrekvencia segítségével tovább melegít, így megsokszorozva a fény terápiás hőhatását, anélkül, hogy a bőrfelszínt károsítaná. Az eredmény egy gyors, fájdalommentes és szinte azonnali bőrfeszesítés.
 

Ma már elérhetőek olyan gépek, amelyek egy kezelés során, a kezelőfejek cseréjével hármas hatást képesek produkálni, innen származik a Trinity elnevezés. Az első hatás a színkorrekció történik, amely különösen rozácea, pigmentfoltok és teleangiektázia (tágult erek), fénykárosodott bőr esetén eredményez látványos változást. A második, a bőrfeszesítő hatás úgy alakul ki, hogy az alkalmazott infravörös fény azonnal összehúzza a kollagén rostokat, és néhány kezelés után már az egész kollagén-szerkezet átépülését segíti. A harmadik hatás, az úgynevezett frakcionált ránctalanítás, a mély ráncok kezelésére alkalmas.

Forrás: www.oxygenbeautyclinic.hu
Fotó: marin/ FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja