A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kevéssé ismert népbetegség a reflux

Családinet - 2014-04-29
 [X]

Növényi hatóanyag - az étkezések utáni komfortérzetért.
Nem mindenki tudja, hogy a szívszúrásszerű mellkasi égő érzés sok esetben nem a szívtől ered. Ha a gyomor záróizma (cardia) nem zár rendesen, savas tartalma visszajuthat a nyelőcsőbe (gyomorégés, reflux, GERD), amely sérti a nyelőcső hámsejtjeit. Ilyenkor a mellkasban égő érzés keletkezik a szegycsont mögött, aminek persze semmi köze a szívhez. De okozhat köhögést is, ha a savas tartalom feljut a légcsőig.
Kevéssé ismert népbetegség a reflux

Statisztikák szerint majd minden harmadik embernél előfordul. Enyhébb eseteiben nem tekintjük betegségnek, sokan békésen együtt élnek a kicsit kellemetlen tünetekkel. Bekövetkezhet teljesen egészséges embernél is, ha túlzott nyomás nehezedik a gyomorra: elhízás, terhesség, túlevés, szűk ruha miatt.

Szokásos kezelési módszerek

A gyomorsavtúltengés okozta betegségek (gyomorfekély, savas reflux) kezelésére sokféle gyógyszert alkalmaznak jelenleg, a savgátló szerek (antacidok, protonpumpa-gátlók) a világ gyógyszerfogyasztásában első helyen szerepelnek. A készítmények hatékonyak, viszont gyakorta mellékhatásokkal járnak: székrekedés, hasmenés, a gyomor mikroflórájának felborulása, pusztulása, emésztési zavarok kialakulása. Mindez szorgalmazta egy olyan készítmény kifejlesztését, amely nem jár mellékhatásokkal és tartósan alkalmazható: a Gastro-Bon rágótabletta növényi hatóanyagot (édesgyökér-kivonatot), hasznos tejsavbaktériumokat és prebiotikumokat tartalmaz.

A Gastro-Bon óvja a nyálkahártyát

A reflux során a nyelőcső nyálkahártyáján a gyomorsav hatására gyulladás alakulhat ki, ennek megelőzésére szokták a fentebb felsorolt savlekötőket és savtermelődést gátlókat ajánlani. Újabb eredmények szerint a nyelőcső és a gyomor nyálkahártyáinak egészséges működését az édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) kivonata segítheti, ezt tartalmazza a Gastro-Bon rágótabletta. Az édesgyökér flavonoid hatóanyaga több irányból is védi a nyelőcső egészségét. A nyállal összekeveredve bevonja belülről a nyelőcső hámszövetét, ami segíti a normál mennyiségű nyálka képződését és a hámszövet vastagodását. A nyálka fontos szerepet játszik a helyi savasság semlegesítésében, a hámszövet egészséges megvastagodása pedig segíti a normál komfortérzet fenntartását.  Az édesgyökér flavonoidjainak harmadik, kiemelkedően fontos hatása továbbá, hogy elősegítik a gyulladásgátló prosztaglandin PGE2 egészséges lokális termelődését.

Érzékeny gyomrú személyek számára a Gastro-Bon kedvező hatású, kis dózisú aszpirin ill. nem-sztereoid gyulladásgátlók tartós fogyasztása esetén a gyomor-nyálkahártya egészségének védelmében. Gyomorfekély veszélye esetén segítségül szolgálhat a gyomornyálkahártyák normál működésének támogatására. A készítmény probiotikum-tartalma az intesztinális mikroflóra egyensúlyának fenntartását és a tejcukor emésztését segíti.

Kiknek ajánlott a Gastro-Bon fogyasztása?

-    Reflux probléma esetén
-    Gyomor- és nyombélfekély veszélye esetén
-    Laktózintolerancia esetén a tejcukor emésztésének segítésére
-    Antibiotikumok mellé vagy után a gyomor- és bélmikroflóra helyreállítására
-    A nyálkahártyákat irritáló szerek (pl. aszpirin) szedése során

Alkalmazási útmutató

A Gastro-Bon étrend-kiegészítőt étkezés előtt kell elszopogatni. Napi 2x1 tablettát ajánlott a főétkezések előtt 20 perccel rágással elfogyasztani,  folyadék fogyasztása nélkül. Tartósan szedhető.

Nyugodtan fogyaszthatják a liszt- és tejcukorérzékenyek, a cukorbetegek és a magas vérnyomásban szenvedők is. Terhes kismamáknak, szoptatós anyáknak, 3 éves kor alatti gyermekeknek nem javasolt a szedése!

Gyártja a Pharmaforte Kft., részletes információ a Pharmaforte honlapján.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja